Снігові скульптури у Львові - Блог про Львів

Снігові скульптури у Львові

Снігові скульптури у Львові

Свята закінчилися, але їх відлуння ще є досі. Хтось згадує як святкував, дехто хоче щоб вони продовжувалися. Такі настрої напевно будуть панувати ще до Стрітення (15 лютого). Після цього якось напевно вже змиремося.

Недавно іду містом і побачив їх. Спочатку не зрозумів що це таке. Звичайні кучугури снігу, що ще може бути. Зима ж зимою. То завірюхи, то мороз. Навіть не замічаєш всього, плюс ще свята. Треба відвідати всіх, всіх погостити. Але, це вже я відмазуюся.

У Львові можна побачити снігові скульптури із снігу. Звідки вони взялися, хто їх робив і як казав один дядько: «Що це таке»?

Цьогорічні свята безперечно запам’яталися Святом Пампуха і фестивалем Святосніг. Що не кажіть, а снігові скульптури у місті для Нас нове. Шкода тільки, що їх мало. Побільше би таких і у всіх районах.

Снігові скульптури – це не так просто людям не було що робити. То Вам не снігову бабу ліпити і всунути їй замість носа пляшку чи моркву. Це набагато важче. Все це дійство називається фестиваль Святоснігу.

Ще 4 січня він розпочався і тривав аж до закінчення свят – до Йордана. Творцями скульптур стали Музей Ідей разом із багатьма скульпторами.

За час фестивалю було створено 5 робіт. Зокрема:

Також читайте:   Де замовити ремонтні роботи у Львові

Шопка на вулиці Валовій (автори Старух Гардій, Альошкіна Дарія, Кононенко Олексій та Сидоров Сергій. Автор проекту: Сергій Сидоров). Ну, прямо вилита шопка.

Музичний квартет біля каплиці Боїмів(Якунін Сергій, Феодоровіч Сергій, Шікула Олег та Ремарчук Олександр). Цікава фігурка. Можна в хованки бавитися. 🙂

Снігові скульптури

Львівські химери біля Порохової вежі (Мисько Юрко, Мисько Людмила, Мисько Олекса та Паньківський Андрій.) Що цікаво автору скульптури лише 10 років. Шарить малий. 🙂

Три –ангел – біля оборонних мурів монастиря Бернардинів (Олесь Дзиндра, Сергій Савченко, він же і автор та Володимир Магорівський). Це типу трикутника. Я спочатку думав, що це НЛО призимлилося у Львові. Нагадує літачок. 🙂

Хрещення на Водохреща.- біля церкви Андрія (студенти Львівської академії мистецтв). Дуже гарна скульптура, що прикрашає місто. Зразу як йдеш навіть не зрозумієш, що це снігова скульптура. Потім, коли уважно придивишся, то помітиш.

Фестиваль закінчився, а скульптури стоять. І якщо не буде плюсової температури, то ще довго ми зможемо милуватися витонченими творами людей. Вміють все-таки як захочуть щось зробити.

Чекаємо нових скульптур із нетерпінням і подібних свят.

P.S. Дуже не сподобалося мені, що у середину скульптури Музичний квартет люди ходять в туалет. Що це таке? Культури в цих людей нуль. 🙁

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 23 може ще щось напишете?

  1. bankiduki 28.01.2010 пише:

    Егеш,культура людей вражає : Вилазять на ті скульптури,товчуться,щей справляють фізіологічні потреби.Європа!

  2. Архіваріус 28.01.2010 пише:

    Що поробиш – русіш культуріш!

  3. zars 28.01.2010 пише:

    Згідний з Архіваріусом – то все та москальня-“освободітєлі” чудить. Сібірская традіція – посцать возлє сосни. Задовбали. Та азійська рагульня у свій час винищила власне дворянство та інтелігенцію і донині ще й в Україні лайнять.

  4. Lanagur 28.01.2010 пише:

    zars, от чого ти розпалюєш тут національні сварки? ти впевнений що це не дітки наробили, які сюда з села приїхали?

  5. zars 28.01.2010 пише:

    За будь-яких обставин свинсво, повне безкультуря, мат, хамство в Україну приніс російський більшовизм та інші “нєрускіє” відморозки, які примазалися до ідї вєлікоруского шовінізма-“інтернаціоналізма”.

  6. Lanagur 28.01.2010 пише:

    zars, ти заспокойся і подивись уважно зараз на себе, ми живем сьогодні і в дану мить ми відповідаєм самі за свої вчинки, мені прикро і встидно, що серед львівян є такі як ти

  7. zars 28.01.2010 пише:

    І причому тут міжнаціональні сварки. Я живу на рідній землі і ніхто не може мені казати на шкалт: “Ви здєсь нє занімалі… Ти тут нє стоял… Отойді, я пєрвий войду…”

  8. Lanagur 28.01.2010 пише:

    zars, знаєш, а мені приємно, коли до нас приїзжають в гості і кажуть, що ми сама радушна нація, шо таких щирих і відкритих людей нема ніде

  9. Архіваріус 28.01.2010 пише:

    Так добре бути гостинною нацією, але коли тобі говорять що ти хахол, то треба бити в пику і не зважати на гостинність.

  10. Lanagur 28.01.2010 пише:

    Все залежить від того хто і наскільки культурний

  11. Архіваріус 29.01.2010 пише:

    Lanagur пише: Все залежить від того хто і наскільки культурний

    А за свою націю треба бути гордим і коли за образу б’ють у пику, то це є також проявом культури. Колись за образу кликали до бар’єру, киценько.

  12. zars 29.01.2010 пише:

    Пане Архіваріус! Повністю з Вами погоджуюсь. Тримаймося купи. Слава Україні!

  13. zars 29.01.2010 пише:

    Для Lanagur: Тут ніхто не проти гостинності. Але уяви, що до тебе до хати приходить сусід, ти його вітаєш щирою посмішкою і багатим столом, а ВОНО випивши літру-другу водочки, поївши українського борщику і галушків нагло ригне, кине тебе на підлогу, “зьдєлаєт сєбє харашо” і пообіцяє “єшчьо завтра зайті на аганьок”. Цікаво, як з таким бидлом можна дружити.
    До речі навіть у ХХ ст. не одна українська родина пережила подібні “гостювання” від наших урало-азійських сусідів.

  14. Lanagur 29.01.2010 пише:

    zars, чого ти малюєш якийсь жахливі картини? Я живу сьогодні, я оцінюю людей по їх вчинкам, я будую своє життя, я пускаю в своє життя людей, яких поважаю і ніхто не дав нам права судити когось за провину їх предків. А взагалі, давайте закриєм цю тему.

  15. zars 29.01.2010 пише:

    Ага, будем чекати поки “згинуть наші воріженьки, як роса на сонці”… самі. Забудем історію нації, що століттями воювала за просто нормальне життя. А судити треба! Навіть за 10 МІЛЬЙОНІВ!!! 1932-1933, які загинули в мирний час повільною голодною смертю.

  16. Lanagur 29.01.2010 пише:

    zars, не сміши вже людей, чого ти точиш ляси йдит воюй тоді

  17. zars 29.01.2010 пише:

    М-да… А шкода…

  18. Маестро 29.01.2010 пише:

    ЕЕЕ не гоніть один на друго)))) ми ж дружна нація)))

  19. Lanagur 29.01.2010 пише:

    Маестро , Рома, ось тут поважаю

  20. Архіваріус 30.01.2010 пише:

    zars пише: М-да… А шкода…

    Так zars, шкода що поздавали автомати….а я думав що Lanagur соромно за вчинки “старшого брата”…а виявляється, що ні. Видать вона з ними одної породи.

  21. zars 30.01.2010 пише:

    Знов Бандери голос чути в лісі,
    Хлопці з сокирами, автомати в стрісі…

  22. Notorious BIG 30.01.2010 пише:

    Значить так! Я не доганяю чогось напевно! Дехто на себе дагато бере! Ну я по крові наполовину росіянин і говорю по російськи на хаті і на вулиці, як мені зручно, захочу і тут буду говорити!
    Архіваріус, Zars – ви щось плутаєте! Не плутайте нормальних людей із тим шо було у давні часи завдяки деяким диктаторам і політикам!
    Бидло є усюди! А у нас найбільше бидла приїзжає із сіл з бухими тупими пиками!
    Якщо хтось щось проти мене і нормальних пацанів, які спілкуються по російськи має, базарьте вже, зустрінемось і тоді глянемо, хто як буде базарити при зустрічі! За слова треба буде відповідати по повній ібо нефіг тут міжрасову війну встроювати, всюди є нормальні люди і є відброси суспільства! далі шо…Для прикладу людина постарше, яка народилася ще при СССР, культурна та інтелігентна людина іде собі по вулиці і спілкується по російськи, а хтось почує і скаже “Ото курва клятий москалисько!” і ви мені ще говорите про культуру нашаго населення! Да якби я то почув в сторону своїх близьких, да я хоть сьогодні, хоть завтра, поламаю нафіг і буду правий і ніхто не поможе, бо я в своїх словах впевнений і в своїх пацанх впевнений також, підниму всі крюки, хтоб то не був
    і обосную так, що на все життя запам’ятається! В кого самнюха, я швидко усі сомнєнія розвію при першій же нагоді! Тому що нема різниці якої ти нації, є різниця як ти поводишся стосовно інших людей!

  23. Jorgen 30.01.2010 пише:

    Міжнаціональна ворожнеча нам тут не потрібна. Обговорення закривається.