Олімпіада – 2010 стартує - Блог про Львів

Олімпіада – 2010 стартує

Олімпіада-2010

Сьогодні – 12 лютого у Канаді, а саме у містах Ванкувер і Уістлер стартує XXI за ліком зимова олімпіада.

Це одне з найбільших спортивних змагань всього людства, яке проводиться раз на чотири роки. На неї з’їжджаються найсильніші спортсмени у всіх зимових видах спорту.

Змагання будуть проводитися у семи видах спорту, а саме: біатлон, бобслей, керлинг, хокей, санний спорт, на коньках (в т.ч. фігурне катання), лижні види спорту.

Що чекати від цієї Олімпіади? Які Наші надії на цих змаганнях?

Олімпіада – це міжнародні змагання, які проводяться Міжнародним олімпійським комітетом із 1924 року, коли перші зимові олімпійські ігри відбулися у місті Шамоні, що у Франції.

Отже, сьогодні відбудеться офіційна церемонія відкриття. Вона відбудеться на критому стадіоні «BC PLACE» у Ванкувері.

Спочатку із вступним словом, як це заведено у всіх країнах-організаторах, виступить прем’єр-міністр Стефан Харпер. Потім традиційно країни представлять свої делегації. Спортсмени будуть іти під знаменами своїх прапорів.

Головна інтрига – хто ж все-таки запалить олімпійський факел на стадіоні. Основним претендентом є славетний канадський хокеїст Уейн Гретцкі, який вважається одним з самих відомих спортсменів Канади.

До речі, Ванкувер вважається раєм на Землі. Місто входить до 5-ки найщасливіших міст планети. Зокрема у 2005 році ООН визнала його найкращим місцем для проживання у світі. У межах міста є гори, ліси, ріка та море. Також є і свій сніг, який переважно випадає у горах.

Також читайте:   Футзал. Кубок України. "Енергія" розбиває вщент "Ураган" (відео)

Цьогорічних змагань як і кожних олімпіад всі чекають нових рекордів, захоплюючих гонок, але і не обійдеться без скандалів. Вже є розмови, що 30 учасників не допустили на змагання через допінг. Отак.

Щодо наших спортсменів, то їх на Олімпіаді буде не більше ні менше, а 47. Вони будуть брати участь у дев’яти видах спорту із 15, а саме: біатлон, лижні гонки, санний спорт, фігурне катання, фрістайл, стрибки із трампліну, сноубордінг, гірськолижний спорт.

Найбільші надії на медалі як завжди у біатлоні і лижних гонках. Також є мала але ймовірність, що ще можуть здивувати саночники і фігуристи.

Так хочеться, щоб Наша країна цього річ виграла хоча б одну медаль. Нагадаю, що минулих олімпійських ігор, які проходили в Турині Наша збірна не завоювала жодної медалі. Будемо сподіватися, що негативна тенденція не повториться.

Як повідомили у міністерстві, держава встановила для Наших спортсменів грошові винагороди за завойовані медалі, а саме:

1 місце – 100 тисяч американських доларів
2 місце – 70 тисяч зелених
3 місце – 50 тисяч.

Додам, що змагання триватимуть до 28 лютого.

Що ж, дивимося Олімпаду і вболіваємо за Наших. 🙂

У публікації використано фото з сайту mignews.com.ua

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 12.02.2010 пише:

    Так олімпіада починається. Надії нашої збірної на тимання медалей не дуже великі, але в крайньому випадку стартові номери наша збірна привезе. 😆

  2. Маестро 12.02.2010 пише:

    Почалась олімпіада і шо видумаєте, потепліло і сніг тане)))) троха запара))) і шей єноти вільно розгулюють по Ванкувері))

  3. Notorious BIG 13.02.2010 пише:

    ну нарешті буде шо повтикати по телевізору, а то самі серіали та старі тупі фільми 🙂

  4. Архіваріус 13.02.2010 пише:

    Маестро пише: Почалась олімпіада і шо видумаєте, потепліло і сніг тане)))) троха запара))) і шей єноти вільно розгулюють по Ванкувері))

    За тими єнотами треба слідкувати, а то вони як і горобці погоду можуть зіпсувати. Треба їх дустом трохи посипати, бо бліх у них напевно до дідькової матері. 🙂

  5. russo turisto 13.02.2010 пише:

    Cлышал, что уже на олимпиаде трагически погиб спортсмен из Грузии. Выражаю свое соболезнование дружественному грузинскому народу.
    Со мной в армии служил грузин, Отаром его звали, очень хороший человек.

  6. Narcus 13.02.2010 пише:

    Да все добре і Олімпіада розпочалась-і радість для вболівальників-але як можна такі небезпечні траси давати для змагань! Молодого хлопаку шкода 🙁 !!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*