Чи буде землетрус у Львові? - Блог про Львів

Чи буде землетрус у Львові?

Львів

Ну прямо не щастить Нам. Не встиг відійти грип як серед мешканців Львова поширилася розмова про нову біду, а саме землетрус.

Чи справді його слід очікувати у Львові?

Ще на початку березня заговорили про можливість землетрусу в Наших краях. Тоді із новиною виступили румунські спеціалісти. Багато хто сприйняв цю інформацію як чергові плітки, але всі прекрасно знають, що у брехні є доля правди.

І ось новий спалах стався у ніч з 10 на 11 березня. Річ у тому, що мешканці на вулиці Петлюри підняли паніку. У заяві йшлося, що одного із мешканців повідомили родичі із Ізраїлю, що на Львів насувається потужний землетрус.

А паніка як Ви знаєте до добра не приводить. Варто згадати грип і ситуацію із ліками. 🙁

Добре, що це ще був вечір, а не день, а то Ви собі можете тільки представити що би було. А так мешканці прилеглих будинків повибігали на вулицю, простояли там і вернулися у свою домівки.

На цей раз тривога була хибна, але чи це означає що більше нічого ми не повинні боятися?

Річ у тому, що між нами і Румунією існує так звана зона «Вранча». Дивно, навіть ніколи про таку не чув. Це є унікальна сейсмологічна зона на Європейських просторах. Вона знаходиться на стику Румунії і України, а саме Південних і Українських Карпат. У минулому столітті там було 30 землетрусів до 7-ми балів.

От зараз румунські спеціалісти фіксують потужну сейсмологічну активність саме там. Вона доходить до рівня Чилі. А ми всі знаємо, що там відбулося недавно. Загинуло більше 800 чоловік.

Фахівці говорять, що для Львова землетрус не такий небезпечний як для скажімо Одещини, але небезпека існує. Все залежитиме від того, яка сила землетрусу буде у епіцентрі. От скажімо якщо у зоні буде 9 балів, то у нас приблизно п’ять.

Також читайте:   Обережно, сходження лавин!!!

Чи буде землетрус?

Важко сказати. Від сьогоднішньої природи можна очікувати всього. В зимових країнах тепло, а у Африці – зима. Де Ви таке колись бачили?

Щодо того чи були у Нас землетруси. Так були. Найсильніший ще 70 років тому. Сила його була – 5 балів. Траплялися і поштовхи у сусідніх областях. Так що все можливо.

Для довідки скажу які розрізняють землетруси. Існує так звана шкала Ріхтера, за якою землетруси можуть досягати до 9 балів і вище:

Опис Значення шкали Ріхтера Наслідки землетрусу
Мікро Менше 2.0 Мікроземлетруси, не відчуваються.
Дуже слабкі 2.0-2.9 Як правило не відчуваються, але реєструються.
Слабкі 3.0-3.9 Часто відчуваються, дуже рідко завдають шкоди.
Легкі 4.0-4.9 Відчутне тремтіння речей всередині будинків, значна шкода малоймовірна.
Помірні 5.0-5.9 Може завдати значної шкоди старим та погано сконструйованим будівлям на незначній території. Щонайбільше, незначні пошкодження добре спроектованим будівлям.
Сильні 3.0-6.9 Може спричинити руйнацію на території до 150 км. довжиною/шириною в населених регіонах.
Дуже сильні 7.0-7.9 Значна руйнація на значній території.
Великі 3.0-8.9 Серйозна руйнація на територіях довжиною/шириною в сотні кілометрів.
Надзвичайно великі 9.0 чи більше  

Як бачимо 5-6 балів – це вже досить багато, а дев’ять – катастрофічно.

Будемо надіятися, що чутки і припущення не збудуться ніколи, бо наслідки для Львова із його будинками можуть бути я навіть не хочу говорити які. Ще центр міста якось так може витримати, а от панельні дома у нових районах – …… 🙁

Тримаємо кулаки і бережіть себе!!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Lanagur 12.03.2010 пише:

    “Спокойствие, только спокойствие”- як говорив Карлосон. Паніка може зашкодити більше ніж землетрус, ну про шо думають люди, які тікають з будинків на вулицю? Будинок рухне, а я тут сижу під ним і залишусь непошкодженою! Кльово я себе зберіг! Люди, може слід включити свої мозги і проаналізувати ситуацію самим?!

  2. Архіваріус 12.03.2010 пише:

    Воробус, чого наганяєш паніку. Злапаю крила пообрізую. 😀

  3. zars 12.03.2010 пише:

    Поржав з відео, може своїх сусідів так підколоти.
    Так щиро, по-нашому, по-українськи. Шоб вони потім зробили класичний галицький “навзаєм”.
    (Як будуть передавати про бойові дії у Львові – то моя робота. Пішов за гелмою…)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*