Люди не будуть старіти? - Блог про Львів

Люди не будуть старіти?

Старіння

Колись я вже говорив, що людство здатне на все. Тому не потрібно розстроюватися людям, які вже мають вік. Нещодавно знайома мені казала: «Я вже стара і ніколи не буду вже молодою». Ну прямо якась депресія в людей. І не тільки в моєї знайомої, а і у багатьох людей.

Але, буквально нещодавно учені оприлюднили цікаве відкриття.

Проблема старіння була вже давно і не тільки ця проблема. Досі не знайдено ліків від раку і СНІДУ. Та думаю, що процес довго чекати не заставить. Нарешті людство повинно перебороти ці недуги, сучасні технології у цьому допоможуть тільки треба терпіння. Можливо я покажуся надто наївним та все-таки треба бути оптимістом.

Тепер до відкриття.

Журнал Science, що у перекладі на українську перекладається наука, повідомив, що учені виявили цікаву молекулу. Вона допомагає контролювати старіння організму.

Професор Карін зазначив, що не за горами день, коли людство зможе запобігти відмиранню шкіри і багатьом хворобам, що утворюються із старінням організму.

Працюючи над своїм проектом вчені виявили наступні речі:

Річ у тому, що у живих організмах існує такий набір білків як сестіни. Вони виділяються тоді коли жива клітина відчуває стрес. Це цікаве відкриття, бо до цього часу про нього нічого не було відомо.

От ці і сестрини виконують функції сповільнювача старіння і старечних патологій у організмах. Сестрини контролюють метаболічні процеси.

Карін і його підопічні вперше встановили, що сестрин активує і пригнічує роботу двох різних білків – AMPK і TOR відповідно, які, як було показано у ряді попередніх робіт, виконують ключові функції у внутрішньоклітинних молекулярних процесах старіння і метаболізму в самих різних живих організмах.

Також читайте:   Прилад, який читає мізки людини

Дослідження поки що проводилися на мушках, на черзі ссавці. Якщо все буде добре дійде і до людей.

АМРК активується якщо раціон зменшується, а TOR при надмірному вживанні їжі. Як відомо саме воно прискорює старіння. На мушках був проведений експеримент у якому вчені заблокували роботу сестрин. Розвиток їх не змінився, але AMPK і TQR змінювалися.

Симптоми при блокуванні сестрин були схожі до людських, а саме: накопичення жирів в організмі, поява серцевої аритмії і дегенерації м’язів. Це подібне до надмірної ваги, серцевої недостатності і втрати м’язів, що супроводжують старіння у людей.

У своїх експериментах вчені показали, що розвитку більшості з цих симптомів у генетично модифікованих мушок вдалося уникнути завдяки препаратам, сповільнює роботу TOR або активізують AMPK.

Подібні відкриття роблять і інші вчені. І якщо вони об’єднають свої зусилля, тоді отого буде.

Ось такі от справи. Вчені все-таки щось роблять. Можливо мені і Вам ще вдасться дожити до тих часів, що люди помирати не будуть. 🙂

P.S. А ще багато цікавого і нового можна дізнатися на українському сайті Цікаво про цікаве. До зустрічі!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. zars 09.03.2010 пише:

    Просто су-у-пе-е-р!!!! То ж всі(!!!) баби будуть молодими. Вау… Йой!

  2. russo turisto 09.03.2010 пише:

    Да, русский поэт Сергей Есенин по этому поводу писал:
    Не жалею, не зову, не плачу.
    Все пройдет как с белых яблонь дым.
    Увяданья золотом охваченый,
    Я не буду больше молодым.

  3. Архіваріус 09.03.2010 пише:

    Люди, живіть скільки Бог вам приказав. І не гризіться тим, скільки років вам написано жити. Будете жити поки ваша свічка не згорить.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*