Обережно, сходження лавин!!! - Блог про Львів

Обережно, сходження лавин!!!

Лавини

Ця погода її не зрозуміти. Кожного дня вона міняється. Цьогоріч зима повністю відповідає своїй назві. То вроді вже було тепло і тут ні з того ні з сього налетів циклон і знову все почало задувати. Температура повітря знизилася. Та якби ж то вже так було хоча би кілька днів. День і все почало таяти.

Отак лежиш на ліжку і тільки бачиш як сніг падає з дахів. Це небезпечно, але не так ще як у гірських районах, де при потеплінні існує небезпека сходження лавин.

Хто не знає скажу, що лавина – це велика маса снігу, яка стрімголов спускається із схилу донизу.

Характерна її особливість – це те, що вона котиться вниз із великою швидкістю змітаючи на своєму шляху все що трапиться: доми, людей, конструкції. Не дай Боже потрапити під цю річ. Їх швидкість сягає до 20-70 метрів за секунду. Врятуватися практично неможливо.

Чим менш крутіший схил, тим більша ймовірність сходження лавин. Найбільш поширені лавини у гірських районах світу. Не є виключенням і Українські Карпати, де є велика кількість гір.

Жертвами лавин стало багато осіб. Були і такі, що їх не знайшли.

Також читайте:   Як Вівальді піцу пік

Я відразу ж собі нагадав як загинула дружина Василя Вірастюка у Австрії, яку накрила лавина. Навіть важко про це говорити.

Тому варто бути обережними з ними.

Зима – це ще період лижного сезону. Багато людей їздить кататися та і є безліч екстремалів, які полюбляють взимку і ранньою весною підкоряти вершини гір. З цим жартувати не слід. Мить і Вас може не бути.

Буквально вчора ЗМІ повідомили про жертви снігових лавин.

На Прикарпатті загинув один сноубордист, ще четверо вижили.

На Закарпатті ж туристи не постраждали, проте біда не оминула цей район. Пропав один рятувальник. Пошуки його поки увінчалися марно.

Це насторожує, а відчайдухів підніматися в гори є отого як багато.

Як казали фразу повчальну: «Куди йдеш, на той світ?». Вона стосується і водіїв, які мчать на великих швидкостях і людей, що свідомо наражають себе на небезпеку.

Краще себе поберегти чим наражатися на небезпеку. Я розумію, що хочеться відпочивати, подорожувати, але життя не поверне Вам ніхто. Це природа, а від неї у будь-яку мить можна сподіватися чого хочеш.

Насамкінець пропоную Вам подивитися відео, що собою представляє лавина:

Бережіть себе!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. zars 16.03.2010 пише:

    “Мудрий в гору не піде…”(народна мудрість, цитата)

  2. Архіваріус 17.03.2010 пише:

    Так по телебаченню показували, що якийсь баран попер в гори з сноубордом і тепер у його домі грає музика, але він її вже не чує.

  3. Gena Bukin 18.03.2010 пише:

    Нещодавно друг їздив в гори на лижі пропонував мені я відмовився. Не хочу себе наражати на небезпеку.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*