Як пекти паску

Печемо паску

Ось і настала черга пекти паски. Вона неодмінний атрибут Великодніх свят. Без неї ніяк. Звичайно їх можна купити в магазині, але кожна хороша господиня має вміти пекти паску. Як кажуть, своє є своє.

Сьогодні попробуємо допомогти Вам у цьому. Будемо пекти паску.

Перед тим як пекти паску потрібно купити необхідні продукти, щоб все було під рукою і Ви не злилися. То того немає, то іншого.

Зазначу, що під час процедури , коли Ви будете пекти паску у домі має панувати хороший настрій і саме головне має бути спокій. Тому якщо багато людей в хаті – відправте їх кудись, щоб не ходили туди-сюди.

Паску потрібно пекти у чистий четвер. Якщо ж аж ніяк не виходить саме у цей день, як альтернативу можна використати суботу.

Отже, перед приготуванням паски у домі має бути:

0,5 л молока
10 жовтків – бажано домашніх
250 г масла
2 ложки олії
300 грам цукру
1 лимон
100 грамова пачка дріжджі
Мука
Родзинки

Якщо цього немає, то відправляйте своїх чоловіків чи синів чи ще когось у магазин хай це все куплять.

Починаємо:

Беремо свіжі дріжджі, борошно сухе. Останнє перед вживанням бажано просіяти, завдяки чому з нього видаляються сторонні домішки, і воно збагачується повітрям.

Спочатку приготовляємо опару. Для цього беремо 100 г дріжджів, 1 столову ложку цукру, 250 г теплого молока, 2 столові ложки борошна дбайливо розмішати і поставити у тепле місце.

Також читайте:   Що подарувати коханій людині на Валентина

Найкраще опару готувати на теплому молоці – дріжджі швидше бродять. Коли розчина замішана, посипте її тонким шаром борошна і поставте на 40-50 хвилин у тепле місце. Якщо на посипці з’являться тріщини, то розчина підійшла. Опара готова якщо збільшиться у майже втроє в об’ємі, а поверхня покриється пухирцями.

Потім до опари додаємо 10 жовтків, які відокремлені від білків (білків не даємо, їх можна з’їсти :)), з’єднуємо і розтираємо з 300 г цукру, додаємо 250 г молока, дрібку солі, 2 столові ложки олії і 250 грам масла.

Поступово додаємо борошно (1,2 кг), замішуємо тісто. За бажанням можна додавати родзинки і лимон. Загалом тісто місимо 1 годину.

Коли воно готове, то ставимо у тепле місце на 4 години. Тісто сходитиме 2 рази. За першим разом, коли воно замішене, за другим – викладаєте у теплі, змащенні маргарином форми.

Форму потрібно заповнювати тістом на третину її об’єму. Після того, як тісто виросте у формах десь удвічі, змастити збитим яйцем та випікати: 20 хвилин пр. температурі 220 градусів, потім ще 20 хвилин пр. температурі вже 180 градусів.

Печіть паски. Веселих свят !!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 30.03.2010 пише:

    Так я бачу, що Воробус став запеклим “пекарем”, бо скоріше всього він знає як їсти паску, а не готувати. Але похвально, що він пам’ятає про народні звичаї, та знаходить рецепти для приготування різних страв.
    Веселих свят, Ворбусе, та смачної паски тобі, та й всім відвідувачам блогу.
    Христос Воскрес!
    Воістину Воскрес!

  2. zars 30.03.2010 пише:

    А до паски ще й кобаску,
    Й самргоночки баклашку,
    Шинку, яйко та бурачки –
    Веселімся аж до… ржачки!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*