Домофони - Блог про Львів

Домофони

Домофон

Звична картина для під’їзду у будь-якому будинку: або хтось нагадив, або котів світ, або бомжі спати можуть прямо посеред нього. Тут нічого дивного. Брами ж то не зачиняються, може зайти будь-хто і почекавши поки нікого не буде, зробити свої справи.

Але, як казали люди: «На будь-яку отруту – є протиотрута».

Одним із способів боротьби із цією проблемою, яку я описав вище є домофони.

Що це таке? Як ними користуватися?

Брами потрібно зачиняти, це вже відомо всім. А якщо не зачиниш, то готуйтеся. От пригадую випадок із свого життя як одного разу йшовши ввечері додому зустрів у під’їзді бомжа, який просто ліг посередині нього і вирішив таким чином відпочити.

Це ще квіточки, а якщо вночі ідеш, а лампочка згоріла і залізеш в місце, де хтось нагадив. Ой як весело тоді буде.

Прийшов такий період, що люди зрозуміли яким би не були двері, але треба ставити захист. Спочатку в дію пішли кодові замки. На перший погляд все нормально, сусіди тільки знають код. Прийшов, відчинив і пішов.

Та і це згодом провалилося. Замок то не вічний. І при частому натисканні однієї і тієї ж кнопки вони стираються. Якщо людина подумає і гляне які кнопки стерті, то легко відчинить замок.

Або прикол з тим кодом. Коню навіть вже відомо, що коди ставлять стандартні 38,37. А чого так? А тому, що людині, яка ставить вам той кодовий замок неохота щось міняти.

Ці замки себе вичерпали. Тепер мода пішла на домофони. Їх почали використовувати недавно, але скажу відразу ж – річ хороша.

Також читайте:   Зведення будинків із SIP панелей

У нашому місті найбільша їх кількість стоїть на Сихові. Поступово їх встановлюють і в інших районах міста.

Плюси домофонів зрозумілі. В під’їзді чисто, ніхто не ходить по сторонній і так далі.

А от мінуси? Вони також є.

Щоб фірма по їх встановленню змогла вам поставити таку річ потрібна згода більшості мешканців будинку. Всі мають зібрати гроші і буде вам домофон,.

Скільки грошей це залежить від кількості квартир у будинку, чим більше – тим краще. В середньому одноразовий платіж коливається від 200 до 400 гривень.

Звичайно ви можете заплатити тільки за вхідні двері, а саму трубку брати не будете. Та це погано. Як люди до вас додзвоняться?

Плюс щомісяця треба платити абонентську плату в розмірі 6-8 гривень з квартири.

Але і такі люди трапляються. От недавно розмовляв з подругою, то вона сказала в їхньому будинку було кілька людей, які не брали омофон, а тільки заплатили за вхідні двері. 🙂

Ще оди мінус – це якщо ви забули ключі до вхідних дверей – вам буде непереливки. Але, то таке. Сусіди є – допоможуть. 🙂

І насамкінець скажу як користуватися тими штуковинами. А все просто, якщо ти маєш ключ, наводиш на спеціальне місце і замок відчиняється.

Якщо ж не маєте, то набираєте номер квартири і людина, яка вас цікавить через радіо скаже вам щ одо чого і відчинить двері. 🙂

Отакі от ці домофони.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Nestor 14.07.2010 пише:

    нашим гоблінам ніякі домофон и не страшні 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*