Як дістала та каптча

Каптча в Однокласниках

Я вже навіть не буду говорити яким популярним став інтернет на даний час. Людям вже навіть не хочеться виходити з хати, щоб щось купити, а замовляють все через інтернет-магазини.

Та і просто люди почали жити віртуальним життям, знайомляться в мережі, переписуються, п’ють (навіть таке знаю) та багато іншого.

Але, в мережі Інтернет є одна річ, яка так дратує, що не то слово. Дуже поширеною вона є на сайтах під час реєстрації і в соціальних мережах.

Називається ця річ важко, але все ж має назву – каптча.

Спочатку скажу, що це таке, а потім чому вона так замахує .

Каптча від англ. CAPTCHA. Розшифровується вона наступним чином: Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart.

Такий собі омонім, де перші букви утворили абревіатуру.

А на українську дослівно розшифровується: повністю автоматизований публічний тест Тюринга для розрізнення комп’ютерів і людей.

Каптча використовується для того, щоб побачити чи мережею користується людина чи комп’ютер. Переважно система видає зашифровані букви. Власники сайтів за допомогою цієї системи боряться із антиботами, спамами і так далі.

Найпопулярнішими видами каптчі є наступні:

каптча

Також останнім часом в Інтернеті можна зустріти новий вид каптчі, який носить назву “рекаптча”:

рекаптча

А тепер я розкажу про власні дослідження. Отже, я розумію все. Реєструєш скажімо поштову скриньку, просять вести подібний код, це ще терпимо.

Також читайте:   Онлайн-диспетчер паролів: особливості та користь від використання

А от з соціальними мережами проблеми ще ті.

От можете відповісти на моє запитання?

Зареєструвалися ви скажімо в усіма популярній соціальній мережі в Контакте. Добавили друзів, не важливо чи це люди, яких ви знаєте чи просто ви познайомилися. Та інколи власник сайту починає запускати свою систему, яка так нервує, що люди просто виходять з мережі.

Каптча В Контакте

Люди на даний час ліниві, літо на дворі, а тут написав одне повідомлення – видає ввести код, написав друге – знову ввести. Та не пішли б ви? Так напевно думає не одна людина. Ввів код, вибиває неправильно, знов ввів – знову неправильно. Хтозна що там написано в тому коді.

Користувачів це починає дратувати і вони виходять з мережі.

Я розумію власників сайту, спамів кожного дня вдосталь, але ж не таким чином виясняти хто є хто. Є фішка, що повідомлення повторюються, це інша справа, але, коли не повторюються – ви мені вибачте просто дратує.

Скажу один із законів бізнесу: За клієнтів потрібно боротися. Так само ж і в інтернеті, але тут не клієнти, а користувачі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. ARMIKRON 15.07.2010 пише:

    Горобчик горобчик який же ти наївний … капчу вводят суто через те щоб так званим програмам ботам було ваще лити інфу на той чи інший сайт

  2. Akhe 16.07.2010 пише:

    Раніше я ставив на своїх сайтах каптчу, аби захиститись від спаму, але скажу чесно – це не дуже допомагало. :sweat:
    Тому тепер всі коментарі йдуть на премодерацію.

  3. Nestor 16.07.2010 пише:

    краще вже вгадувати картинки живої природи,ніж ці ієрогліфи 🙂

  4. ігорко 17.07.2010 пише:

    треба було тут каптчу поставити, було б смішно.
    ага, дійсно, інколи диву даєшся чим народ думає коли ставить такі каптчі що їх і людина не розшифрує, а може ми вже тупіші від компютерів ха-ха.
    зрештою мені подобаються каптчи де треба 2+4 додати, тобто прості арифметичні операції.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*