Морська хвороба

Морська хвороба

Відпочивати завжди добре, але ж до місця відпочинку якби ви цього не хотіли потрібно добиратися. Це або автомобілем, або літаком, або морським транспортом або ж підводним і такі бувають.

На перший погляд нічого неординарного у цьому немає, їдеш так їдеш. Та не всі люди можуть їхати конкретним видом транспорту, їх просто закачує. Через деякий час у них з’являється фобія (боязнь).

Сьогодні поговоримо про таку хворобу як морська. І хоча досить невеликий відсоток людей її мають, але все ж є і не варто це приховувати.

Морська хвороба – це відчуття нудоти і «заколисування» через монотонні коливання (вперше люди зіткнулися з цим феноменом під час морських подорожей, звідти і пішла назва).

Морська хвороба може з’являтися не тільки на водному транспорті, але й в автомобілі, поїзді, при цьому сила прояву хвороби залежить від сили заколисування, і найчастіше на сьогоднішній день з морською хворобою зіштовхуються при їзді в автомобілях.

Про літаки, автомобілі і поїзди поговоримо згодом, а зараз про море.

Їдучи на відпочинок ви неодмінно хочете побачити все більше і більше цікавого, хочете відвідати невідані раніше місця і інколи щоб до них добратися ви змушені їхати морським транспортом. Звичайно альтернатива є завжди, але якщо не взнаєш чи тебе не нудить на морі, то не варто відмовлятися.

Як розпізнати чи в тебе є морська хвороба?

Також читайте:   З ким залишити дитину під час карантину?

Симптоми такі ж як і в будь-якому іншому транспорті, це нудота, блювання, погане самопочуття, запаморочення.

З власного досвіду скажу, що найважче перший раз сідати на корабель, особливо коли він ще не відчалив. Справа у тому, що корабель на морі похитує то в одну, то в іншу сторону. Отоді і може бути погано. Потім як корабель вже вирушить у дорогу, поступово людина звикає до морської поїздки і її поступово відпускає.

Дуже важливо знати, що якщо у вас погіршилося самопочуття, потрібно постаратися перейти у середній відсік пароплава чи корабля. Він стійкіший і не так вас закачує.

Також варто уникати місць, звідки ідуть запахи. Як варіант походити по кораблі, подихати свіжим повітрям, час минатиме і ви все ближче будете до пункту призначення.

От для прикладу на верхній палубі може відчуватися запах бензину чи ще чогось, а це якраз вам ще більше зашкодить. Вас і так нудить, а тут ще і неприємний запах.

Не варто також забувати, що перед поїздкою морем варто добре виспатися, поїсти, і не лізти на пароплав п’яним. Про можливі наслідки я вже говорити не буду. 🙂

Переїзди морем незабутні, але якщо ви відчуваєте що ви їздити таким транспортом не можете, краще цього не робіть.

Будьте здорові!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 05.08.2010 пише:

    Якщо ти справжній маріман, то ніяка морська хвороба тобі не загрожує. Ну а якщо ти сухопутний щур, то тоді доведеться на протязі якогось часу адаптовуватися, бо через деякий проміжок часу ця хвороба минає сама по собі. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*