Проблема обслуговування клієнтів у магазинах

Продавці

Скажіть, мабуть майже не у кожної людини в житті бували випадки, коли були незадоволені як вас обслуговують у торговельних закладах. Продавці м’яко кажучи забивають на покупців і відносяться до них по-хамськи.

Саме на цю тему ми і сьогодні поговоримо.

Не хотів я цю тему зачіпати, але вже набридло дивитися як продавці просто-напросто зневажливо ставляться до клієнтів.

Наводжу відразу ж приклад: Нещодавно зайшовши у один із львівських магазинів, захотів купити деякі продукти.

Картина на лице, продавщиця сидить, болить її голова і навіть не думає підніматися продати мені товар, потім вона піднялася, і все неохоче робила.

Ладно, голова болить, буває. Приходжу на другий день інша ситуація, не має кому мене обслужити. За мною підійшло ще кілька людей і так далі.

Деякі просто беруть і йдуть в інший магазин, деякі починають сваритися. Я вважаю перший варіант оптимальний, ще собі нерви тріпати за якийсь магазин.

Зараз у період ринкової економіки торговельних закладів є стільки, що тільки вибирай, а магазин, де працюють непрофесійні продавці себе сам «вбиває».

Золоті закони торгівлі: якщо людина сподобає собі магазин чи скажімо обслуговування, то вона ще потім розповість про нього багатьом людям, але якщо не сподобає, то розповість набагато більшій кількості людей з негативною користю чим позитивною.

Також читайте:   Шахрайство або чому не можна передзвонювати незнайомим людям

Так само і проблема решти. Як нервує людей, коли починаєш розраховуватися ,а продавець тобі: «Я не маю решти, ви не купите».

Що це проблема покупця, що торговельний заклад не має решти?

Подивіться на обслуговування у курортних зонах. Та там власники торговельних закладів так наказують продавців, що останні роблять все, щоб клієнт був задоволений.

На прохання покупця дати хліб, продавець вже не скиглить, що його голова болить, а навпаки запропонує вам ще масло чи скажімо ковбасу. Розумію це нав’язливо, але допомагає.

Щодо ситуації із неприхильними до вас продавцями вся проблема у власниках магазинів.

Продавець працює на ставці і йому м’яко кажучи все рівно скільки магазин продасть товару.

От якщо власники пропонують продавцю умови за якими скажімо при продажі певної кількості товару він отримує премію – це вже інша справа. Продавець не буде до вас хамити чого ви його рухаєте, а буде старатися продати якомога більшу кількість товару.

Я сподіваюся, доживемо ще до тих часів, коли вже ми ніколи не будемо згадувати подібну проблему.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. PVS 09.08.2010 пише:

    VOROBUS: затарюйся в супермаркетах – спокійно, без поспіху, сам береш, що хочеш, а черги на касі цілком співрозмірні з чергою в середньостатистичному магазині.
    +не доходячи до каси(продавця) ти можеш спокійно перевірити термін придатності і стан товару, а в магазині станеш “ворогом #1”, не тільки для продавця, а й для черги, якщо щось таке почнеш дивитися

  2. Nestor 09.08.2010 пише:

    багато залежить від самої людини – якщо вона добросовісна то і роботу якісно буде виконувати, не спихаючи все на малу зарплату чи інше. якщо зарплата не влаштовує, то для чого тоді відбувати номер – краще вже тоді шукати ліпшу роботу

  3. Архіваріус 12.08.2010 пише:

    Недавно заходив у магазин типу “Реліквія”, так там один продавець на три відділи. А справа у тому, що власники платять продавцям мізерну зарплату. А за дрібні гроші продавцям не хочеться бути ввічливими, знаючи що левову частку їхньої зарплати власник кладе собі до кишені, а йому навіть не потрібно бути з кимось ввічливим. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*