Торт “Мурчик” - Блог про Львів

Торт “Мурчик”

Торт Мурчик

Сьогодні наша країна святкує свій День Незалежності. І в честь цього свята Архіваріус вирішив спекти торт, щоб потішити свою дружину та гостей, які прийдуть в цей день в гості до нього.

Для приготування торта необхідно мати наступні харчові продукти:

– яйце куряче – 4 шт.
– мак – 1 склянка
– цукор – 2 склянки
– масло вершкове – 250 гр.
– маргарин – 50 гр.
– порошок для печива – 1 пачка
– какао-порошок – 3 столові ложки
– борошно пшеничне вищий сорт – 5 столових ложок (куп’ястих)
– крекер вершковий – 1 пачка
– крекер кавовий – 1 пачка
– лимонна кислота – 0,5 гр.
– молоко – 1 столова ложка
– горілка – 50-100 гр.
– присипка декоративна – 1 пачка.

В першу чергу двічі запарюємо мак окропом і даємо йому охолонути. З одної склянки цукру, за допомогою кавомолки робимо цукрову пудру. Далі беремо яйця і розділяємо жовтки від білків. За допомогою міксера, або вручну, збиваємо білки, до утворення густої піни. До збитих білків невеликими порціями, не перестаючи перемішувати, додаємо цукрову пудру, 1 пачку порошку для печива та 2 куп’ясті ложки пшеничного борошна. На сам кінець невеликими порціями додаємо до цієї маси мак, і за допомогою ложки всю цю масу ретельно перемішуємо.

Заздалегідь приготовляємо тортівницю, яку попередньо змащуємо маргарином і вистеляємо пергаментним папером, який також змащуємо маргарином.

Тепер у тортівницю виливаємо приготовану масу і відправляємо її в духовку. Печемо на протязі 40-50 хвилин при температурі 180-200ºС. Для перевірки готовності спеченого коржа беремо звичайного сірника. Протикаємо коржа в декількох місцях сірником, якщо до сірника нічого не пристало, то корж спечений.

Також читайте:   Новорічне медове печиво

Далі витягаємо спеченого коржа із тортівниці, викладаємо його на підставку для торта і даємо йому охолонути.

Приступаємо тепер до приготування крему. Для цього беремо 300 гр молока, додаємо до нього 4 жовтки, 1 склянку цукру, та 3 куп’ясті ложки пшеничного борошна. Все це вручну, або за допомогою міксера ретельно перемішуємо. Тепер цю суміш ставимо на легкий вогонь і постійно перемішуємо, тепер вже вручну, до тих пір, поки не утвориться густа маса. Даємо цій масі охолонути. Після цього додаємо 250 гр вершкового масла та 0,5 гр. лимонної кислоти і ретельно перемішуємо, до утворення однорідної маси.

Приступаємо тепер до завершальної стадії. Спечений маковий корж очищаємо від пергаментного паперу і викладаємо його на підставку для торта. Намазуємо кремом маковий корж і на нього викладаємо крекер, який попередньо змочуємо у горілці. Після цього знову намащуємо шар крекеру кремом. Чергуємо вершковий та кавовий крекер. Викладаємо по два шари крекеру. Коли намазали останній шар крекеру кремом, то зверху поливаємо його помадкою.

Помадка готується наступним чином. В металеве горнятко даємо 3 столові ложки вершкового масла, 3 столові ложки какао (куп’ясті), 3 столові ложки цукру і 1 столову ложку молока. Все це підігріваємо на легенькому вогні, перемішуємо до утворення однорідної маси. Всю цю масу ледь теплою виливаємо на торт. Коли помадка застигне, через 5-10 хвилин, то починаємо прикрашати торт, згідно фантазіїї кожного кондитера.

Всім смачного! З Днем Незалежності! Слава Україні!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. bankiduki 24.08.2010 пише:

    Тортик “Мурчик” на столі –
    кондитерський виріб-диво
    Він гостей у вихідні –
    танцювать застивить живо.

    Їжте тортик чарівний –
    Калорійність там велика
    Енергія щей чимала –
    Гості затримають допізна.

  2. Архіваріус 24.08.2010 пише:

    О, Банкідукі, наш поет.
    Вірша про торт складає гарно.
    На ювілей запросимо його,
    Нехай смакує витвори мистецтва.
    😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*