Як я копав картоплю

Картопля

Нещодавно Вашому автору довелося відвідати українське село з однією «хорошою» місією. Не подумайте, що їздив я туди пиячити чи до коханки, мені прийшлося копати картоплю.

Як я це робив читайте далі.

7 година ранку, Воробус ще бачить черговий сон як його будять і кажуть слова наступного типу: «Синочку, давай вставай, бо фірман вже приїхав і їдемо копати картоплю».

Ясно, що я піднявся, але як і інші люди був варений. Тут думаєш якби ще поспати по-більше, а потрібно підніматися. Тут вже і півень у сусідки закукурікав.

Поснідавши на швидкоруч, Я і ще кілька людей сіли на фіру і як кажуть: вперед, за орденами.

Поки ми їхали на поле люди жваво обговорювали різноманітні теми. Хтось розповідав про погоду, хтось як корову до бика водив, хтось як і я ще спав нікого не слухаючи, а хтось слухав розповіді місцевого фірмана як він собі вчора пальнув сто грам у одного пана. 🙂

До речі, за проїзд на фірі платити нам на відміну від такого ж задоволення, яке є у Нашому місті, не прийшлося. Їдь скільки хочеш і де хочеш. 🙂

По приїзд на поле фірман і один дядько почали виорювати ряди, щоб згодом можна було збирати картоплю. Це хороший спосіб збирання бараболь.

Питання тільки одне: як колись люди все викопували в ручну мотиками. Зараз я спробував, то навіть трьох метрів би не скопав. По-перше досить твердо, а по-друге потрібно докласти багато фізичних зусиль.

Також читайте:   Саджанці туї: як обрати і де можна купити

За деякий час фірман і названий дядько роботу виорали ряди і Я і Ко- взяли відра і кошики і поїхали – збирати картоплю. Темп був досить високим, бо на вулиці і так дощі падають досить часто, а тут ще і в будь-яку хвилину могла піти гроза.

Перерву ми тільки робили тоді, коли обідали чи висипали назбирану картоплю у мішки. І то якщо висипання картоплі можна назвати відпочинком.

Через деякий час повечоріло, ми назбирану картоплю позакидали на фіру.

А потім знову була поїздка цим видом транспорту додому. Люди на цей раз вже мало хто що говорив. Причина – втома і вже розмови не лізуть.

А що ж фірман? А він вже поїхав на сусідній город також виорювати картоплю Нашим сусідам. Це його робота, як називають – сезон.

Отак я копав картоплю і був у сільській місцевості.

P.S. Цьогоріч не має такого урожаю картоплі як скажімо минулого року. Багато бульби зігнило по причині негод, які вирували цього року.

Тому можна не сумніватися ціни на цей продукт харчування на ринках будуть високими.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Toss 18.09.2010 пише:

    Чогось всі копають картоплю восени, а ми 24 серпня.

  2. Архіваріус 18.09.2010 пише:

    Toss,
    А хто тобі забороняє копати картоплю в кінці листопада? 😀

  3. Toss 18.09.2010 пише:

    Ні, але День Незалежності якраз той вихідний, коли треба копати.

  4. закоханий 18.09.2010 пише:

    Воробус а ти з фiрманом сто грам пальнув? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  5. PVS 19.09.2010 пише:

    VOROBUS пише: Питання тільки одне: як колись люди все викопували в ручну мотиками.

    Швидше за все викопували невелику кількість або, якщо не було за що найняти фірмана – люди дурними не були ні колись ні тепер, і лишньої роботи собі ніхто не придумував.

    P.S. А тикати тебе носом в твої “очепятки” я вже задовбався – нехай посміються всі!

  6. Nestor 20.09.2010 пише:

    VOROBUS пише: Питання тільки одне: як колись люди все викопували в ручну мотиками.

    всі винаходи від ліні. колись і канали в телевізорі вручну переключали, а тепер пультом – лежачи на дивані :laugh:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*