Психологія у нашому житті

Я сам собі психолог

Психологія у Нашому житті як і інші речі відіграє надзвичайну велику роль. Хтось є більш психологічно стійкішим, хтось менше. Це вже все залежить безпосередньо від самої людини.

На цю тему можна говорити багато, що одні вже спати лягати будуть, а Ви ще будете говорити.

Нещодавно мені довелося поспілкуватися на цю тему з однією цікавою людиною, правда імені я його не знаю, бо спілкування було через мережу інтернет, але відповісти на кілька запитань цей анонім погодився.

Добрий день шановний анонім, як Вас можна називати?

Добрий день користувачі Блогу про Львів, називайте мене просто «K», Я чоловічої статі.

Пане «K», який Ваш кумир у області психології, на кого Ви рівняєтеся?

Ні на кого і нагадаю другу заповідь Божу – не створи собі кумира. Кожна людина унікальна і неповторна, мета психолгії відкрити і пізнати свою унікальність та неповторність, отож рівнятись на когось то шлях не туди.

Багато праць по психології Ви читали і що можете порадити Нашим користувачам?

Читав то Я багато, але звісно то ніц не говорить про мою психологічну просунутість бо можна багато знати, але при тому бути цілковитим дурнем. Важливо ж вміти застосовувати отримані знання в повсякденому житті. А почитати пораджу перш за все Біблію (особливо Євангеліє) То справді найдавніша і найкраща книга з психології.

Чи вважаєте Ви Фрейда основоположником психології?

Ні, не вважаю. Та взагалі не дуже люблю Фрейда, хоч дядько він звісно й цікавий, однак нічого нового він не відкрив, і взагалі вся західна психологія, що пішла після нього, всі ці Юнги, Адлери, Перлзи та інш. Бо все було відомо задовго до виникнення отої класичної західної психології, яку ми всі знаємо. Ще забагато років до Фрейда один геніальний мудрець Сократ лишень 2 словами описав суть психології – ПІЗНАЙ СЕБЕ. Хоча то було відомо й задовго до Сократа, а справжні засади психології ми можемо знайти в Біблії та святих писаннях інших релій – Бхгавад Гіті, Ведах, Дао Де Дзин, Корані. Як на мене, то психологія нерозривно повязана з релігією.

Що Ви розумієте під словом морально змучений і чи вірите що людина може перебувати у такому стані?

Ні, Я наприклад можу бути змучений фізично, або ж інтелектуально, коли працюю фізично чи інтелектуально, а до чого тут мораль?

Чому ж тоді люди зараз стали такими психологічно нестійкими?

Люди психологічно нестійкими стали не зараз, в наш час, а завше такими були, і в кам’яному віці живучи в печерах та полюючи на мамонтів, у людей були ті самі психологічні проблеми що і в наш комп’ютерний час, людина не змінюється, змінються тільки умови її існування, мудрість описана в Біблії та інших святих книгах буде актуальною у всі часи. А чого люди є психолоічно нестійкими взагалі то просто – через свою гріховну природу, починаючи з нашого предка Адама вигнаного з Раю людина й втратила психологічну стійкість.

Також читайте:   Нашестя комарів в Україні

Тепер безпосередньо до Вас. Як давно пан «K» почав захоплюватися психологією і як це трапилося?

Думаю ще з минулого життя, але оскільки його (то минуле життя) не зовсім файно пам’ятаю то й не можу пригадати як ото воно трапилось.

У вас колись були психологічні проблеми?

Авжеж були, ще й які, чого б Я тоді цікавився психологією. Взагалі психологією як правило, цікавляться люди в яких є психологічні проблеми. Але як не має проблем, труднощів (зокрема психологічних) то не має й розвитку.

Чи користувалися коли-небудь послугами психолога?

Ні не користувався, Я ніби то сам собі психолог. А щодо допомоги, то звичайний психолог може допомогти лише на якийсь час, уявімо, що у вас болить зуб, і замість того щоб йти до стоматолога Ви пішли до психолога, він Вас пожаліє, втішить, погладить по голівці, дасть якесь заспокійливе і біль в зубі стихне, на якийсь час. Але рано чи пізно все одно прийдется йти до стоматолога. Варто памятати що в самого психолога є так само купа психологічних проблем, комплексів, то як же він може кардинально допомогти іншим коли не може допомогти собі. А взагалі людина в якої проблеми з психологією має вчитись допомагати собі сама, і тоді вона згодом стане прекрасним психологом і буде в змозі допомагати іншим..

Розкажіть про себе кілька слів?

Про себе ніц не можу сказати бо ще надто погано себе знаю і більше того Я постійно змінююсь. В моєму житті править бал Метаморфоза, сьогодні Я один, а завтра вже інший, ось так: 🙂

Насамкінець пане «K», що порадите користувачам блогу, Ваші слова?

Користуачам блогу пораджу таке – кохайтесь і не партесь всякою фігнею як Я, бо життя прекрасне (навіть коли воно фігове воно все рівно прекраснее: пролетить не встигнете й почесати одне місце.

Висловлюємо подяку аноніму «К» за надане інтерв’ю.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Gena Bukin 03.10.2010 пише:

    :footmouth: :sidefrown: 😕 Tak tze ya :heh: 🙂 :-)) 😀 :laugh: 🙁 :-(( 😥 😐 😉 :-* 😛 :chic: 😎 :-X :reallyangry: :kissed: :blush: :shy: :cute: :lashes: :beauty:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*