Скільки коштує утримання дитини

Утримання дитини

Діти – це радість, усмішки, продовження Вашого роду. Заради них ми і живемо.

Багато людей відразу ж не хоче мати дітей, бо виникає багато проблем, найперше це пов’язано із фінансовою стороною. Адже, щоб утримувати дитину потрібно бути фінансово-стабільним.

Сьогодні ми поговоримо про таку тему як утримання дітей і скільки це коштує.

Із нашими зарплатами утримувати дітей важко, але що маємо, те маємо. Багато сімей хочуть дітей, але не можуть їх мати. А тут якщо все добре, звісно ж дітей мати потрібно.

Припустимо Ви народили дитину. Фінансову сторону у роддомі опускаємо, можливо ще колись за неї поговоримо у майбутніх статтях.

Що вам потрібно зараз?

Я буду наводити перелік найнеобхідніших речей і відразу ж буду говорити приблизну ціну. Вона може відрізнятися від вашої, але думаю ненабагато.

  1. Колиска – близько 1000 гривень.
  2. Матраци, постіль, подушка, ковдра – 600-700 гривень.
  3. Накривала – 200 гривень.
  4. Ванночка – 100 гривень плюс різні трави для купання.
  5. Якщо у жінки проблеми із годуванням дитини, то потрібно купляти суміші, а це від 25 до 70 гривень, плюс пляшечка для годування – 30 гривень. Якщо дитина маленька – суміші вистачає на 1,5-2 тижня. Якщо вже більша – на тиждень.
  6. Памперси – 50 гривень 20 штук. Чим більшою стає дитина, тим дорожчим стає памперс.
  7. Серветки вологі дитячі – 30 гривень. Вистачає приблизно на місяць.
  8. Олійки, кремчики для купання – 30 гривень.
  9. Коляска – від 1500 тисячі гривень.
  10. Про одяг я вже детально розписувати не буду, бо дитина росте і часто потрібно купляти щось нове. Скажу лише, що повзунки, бодік і розпашонки разом приблизно коштують 50-60 гривень.
  11. Іграшки. Як же без них. Дитина має рости, розвиватися і звісно бавитися. А тому без ровера, коників, ведмедиків вам не обійтися.
  12. Не дай Боже Ваш малюк захворіє. Дитячі ліки дуже дорогі.

Це ще не повний перелік речей що потрібно дитині. Чимось Вам можуть дати покористуватися інші люди, наприклад родичі. Дехто щось заспонсорує. Але, це не завжди так.

До слова, на скільки я знаю після народження першої дитини жінка отримує допомогу у вигляді 12 тисяч 600 гривень. Цю суму розбивають так: половину виплачують у перші місяць-два, решту розбивають на 10 місяців.

Згодом кожного місяця вам дають допомогу у розмірі 130 гривень, якщо ж ще принести довідку про доходи від батьків, то можна отримувати і 600 гривень за місяць.

Підраховувати всі витрати я не буду, але цієї суми явно не вистачить.

Які би там гроші не треба було на дітей, але вони того вартують. Не знаю як хто, а для мене уявити своє життя без них неможливо.

І не сперечайтеся із вагітними і мамами – це марно. 🙂

Сподіваюся у коментарях Ви висловите свою думку з приводу цієї проблеми.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 02.11.2010 пише:

    Читаючи останні статті Воробуса приходить думка, що наш Воробус серйозно залетів. Його почали цікавити такі речі, як зняти квартиру, як вибрати собі дружину, скільки буде коштувати утримання маленької дитини.Ну що ж, рано чи пізно це стається зі всіма. Побажаємо Воробусу щоб він звив собі достойне гніздечко і в ньому нехай зацвірінькають пташата. 😀

  2. YurOK 02.11.2010 пише:

    Архіваріус пише: …і в ньому нехай зацвірінькають пташата.

    Маленькі воробусики 😀

    Архіваріус пише: Читаючи останні статті Воробуса приходить думка, що наш Воробус серйозно залетів. Його почали цікавити такі речі, як зняти квартиру, як вибрати собі дружину

    Якшо вже залетів – то вибирати вже нема з чого…. хіба залетів з кількома і тепер треба вибрати одну 😉

  3. VIK 02.11.2010 пише:

    а мені здається, що ця стаття суто для жінок.
    Чому?
    – А прочитайте уважно статтю 😀

  4. данило 04.11.2010 пише:

    дорого по собі знаю

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*