Традиції святкування католицького Різдва у різних країнах світу

Католицьке Різдво

Сьогодні на дворі 25 грудня, субота. У більшості країн світу відзначають велике свято – Різдво Христове або як у народі його звикли називати – Католицьке Різдво.

Дуже шкода, що за весь період часу церква так і не змогла зробити так, щоб усі народи світу змогли святкувати свято народження Ісуса Христа в один день. А то одні народи святкують сьогодні, інші сьомого січня.

Коли вже це завершиться? Залишу це питання риторичним.

Сьогодні ми поговоримо на таку тему як: «Традиції святкування католицького Різдва у різних країнах світу».

Отже, найперше що роблять люди за кордоном – це вітають своїх друзів, родичів, знайомих із знаменним святом. Син Божий народився, а отже потрібно послати привітальну відкритку. Якщо ви це не зробите, на вас можуть образитися.

За кордоном існує традиція що напередодні Різдва у будинку ставлять ялинку, згодом у будівлю з’їжджаються всі члени родини і під зелену красуню складають свої подарунки один одному.

Саме на Різдво родичі беруть подарунки, які адресовані саме їм. У багатьох народів світу Різдво – аналог нашого свята Миколая.

Тепер до Різдвяної вечері. На столі як завжди стоять різноманітні страви, це залежить від країни: фарширована індичка, різдвяний пудинг, торти, тістечка, муси, горіхи, родзинки, марципани.

Також читайте:   Новорічний корпоратив. Що варто знати?

Як де. Ось наведу кілька прикладів:

Англійці віддають перевагу ставити на стіл головне блюдо, яким являється запечена в духовці індичка під соусом з агрусу. Також ще це може бути різдвяний пудинг, якого обливають ромом і згодом підпалюють.

Французькі господині готують індичку запечену у білому вині.

Американці – індичку у журавлиному соусі.

Китайці готують фірмове блюдо під назвою «Імператорське». Це запечена качка по-пекінськи.

Однак не думайте, що тільки птицю їдять закордоном.

От скажімо у Австрії птицю не готують, а віддають перевагу суп-локшині, а на друге короп.

Голландці їдять кролика, м’ясо оленя або дичину.

Італійці Різдво святкують із рибою і морепродуктами. Вибагливі іспанці їдять підсмажене молочне порося, яке після приготування, запивають хересом.

Наші ж сусіди їдять кутю, тільки не смійтеся з макаронів.

Ось такі от традиції святкування цього великого свята під назвою – «Різдво Христове» у інших країнах.

Вітаємо всіх людей, хто сьогодні святкує Різдво із святом. Нехай Господь Бог вас оберігає і благополуччя завжди буде у вашій сім’ї.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 25.12.2010 пише:

    На рахунок дати святкування Різдва то це риторичне питання думаю навряд чи буде вирішене), бо ніхто вже над ним не париться. Справа в тому що в багатьох країнах живуть за Римським календарем, за яким Різдво святкують 25-го грудня, а на наших теренах свого часу обрали Григоріанський календар, в якому Різдво припадає на 7 січня, ці речі вже вкоренилися в суспільстві і ніхто вже їх міняти не буде). Доречі, подейкують що в Римському календарі є помилки і саме Григоріанський є правильним :-)) .

  2. Архіваріус 25.12.2010 пише:

    Помилки, не помилки, але здалобися це вято святкувати разом, а то виходить, що у когось тормоз. Ніби вже і цивілізованими стали, а у вірі згоди нема. Я думаю, що самим правильним є календар древніх Майя. 😀

  3. Stakeholder 25.12.2010 пише:

    Ага, може ше разом з євреями новий рік святкувати?), ато шо ми як тормози в 2010-му? зараз би були вже в 5771-му :laugh:

  4. ksen77777 27.12.2010 пише:

    На рахунок коли ми маємо празнувати Різдво я не буду сильно категорична! А от на рахунок традицій то ми (а я бачила як святкують Європейці “добровільно-примусово” :no: ) святкуємо значно веселіше! :rotfl:

  5. андрій 28.12.2010 пише:

    Свята це тільки верхівка дійства. Ну як це наприклад пояснити
    http://kranovoy.andreykor.ru/news/poklonenie_moshham_komu_ehto_vygodno_slabonervnym_prosba_vozderzhites_ot_prosmotra/2010-07-27-381

  6. VIK 04.01.2011 пише:

    з цим святом постійно асоціюється фільм “Один вдома” 1 та 2 частини 🙂

  7. Narcus 06.01.2011 пише:

    Вітаю всіх польських колег з їхніми святами!!! Смачної Вечері і гарного святкування!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*