Палац Гредлів у місті Сколе - Блог про Львів

Палац Гредлів у місті Сколе

палац Гредлів

Чарівний та мальовничий карпатський край. Його природа радує багатьох мандрівників, які відвідують його прекрасні місця. Одним з таких місць, які зацікавлять туристів, є місто Сколе. Невеличке містечко, яке постійно притягує увагу багатьох мандрівників. Якщо Вам доведеться побувати в цьому місті, то обов’язково віднайдіть там на вулиці Князя Святослава палац Гредлів.

Палац Гредлів було збудовано зусиллями місцевих меценатів братів-баронів Гредлів наприкінці 19 століття. Побудований палац у небарокковому стилі і по своїй архітектурі дещо нагадує палац Фредрів-Шептицьких, про який вже писалося на цьому блозі.

палац Гредлів

Брати Гредлі були доволі заможними людьми. Будучи по своїй натурі підприємцями, вони багато чого зробили для міста Сколе. Особливу увагу вони приділяли розвитку інфраструктури на Сколівщині. Завдяки їх старанням було побудовано лікарні та школи для місцевого населення. Не залишали вони без уваги і туристичний бізнес. Завдяки їх сприянню на Сколівщині функціонувало десь біля 20-ти курортних центрів, які використовувалися для лікування та відпочинку.

Також читайте:   Чергова спроба Воробуса знайти залишки літака на Аршиці знову завершилася невдачею

палац Гредлів

палац Гредлів

На сьогоднішній день приміщення палацу використовується школою-інтернатом. Тут навчаються діти-сироти, напівсироти, а також діти тих сіл, де немає школи. Проживають діти на другому поверсі палацу, а на першому поверсі розмістилася бібліотека та приміщення навчальних класів.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Andrii 18.07.2012 пише:

    Скільки разів я не був у Сколе, а про існування палацу і не здогадувався
    буде ще один привід завітати

  2. Stakeholder 18.07.2012 пише:

    Архітектурна спадщина Галичини без сумніву є унікальною, дуже хотілось би нарешті бачити всі ці замки і палаци відреставрованими

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*