Скільки грошей треба викласти за туристичне спорядження?

Туристичне спорядження

Вчора ваш автор з колегою ходив по магазинах. Людина хотіла собі купити повний туристичний набір і треба була чиясь допомога. Звісно, що Воробус як бравий козак не міг відмовити колезі.

У сьогоднішній статті спробую розповісти про те, як ми це все купляли, що треба купити і яка ціна туристичного обладнання.

Куди їхати? Туристичних магазинів вроді є багато, але вирішили таки поїхати у «Метро», пам’ятаю свого часу там брав палатку і бачив, що там є цілий відділ туристичного спорядження.

Отже, приїхали ми у згадуваний вище магазин чи якщо його так можна назвати і перше що ми почали вибирати – це спальний мішок. Якщо ти йдеш в гори, то треба і відповідно десь спати. Звісно, можна це робити під деревом, але якщо дощ, що тоді? 😀

Спальники є різні: літні, зимові. Пам’ятаю колись один дядько казав, що найкраще брати такі, в яких температурний комфорт коливається від -7 до + 20 градусів. Вибір також є великий, але ми вибрали десь в середній ціновій категорії цей товар, а це гривень двісті.

Йдемо далі – карімат. Їх можна купити у будь-якому супермаркеті навіть. Ціна його коливається в районі від 50 до 100 гривень. Бажано тут брати такий карімат, щоб був твердий і під ваш ріст.

Палатка. Тут також є великий діапазон цін. Можна купити як пляжну палатку від 99 гривень і таку до кілька тисяч, що можна з ведмедьком спати взимку в ній. Тут варто при виборі звертати увагу на те, щоб палатка мала два шари. Таким чином, ви не змокнете, коли буде падати сильний дощ.

Також читайте:   Колиби в Карпатах. Туристичний притулок на полонині Плісце

Рюкзак. Ось де, а в «Метро» їх не було. Чому? Напевно, все-таки, розібрали, бо товар достатньо ходовий. Сумок дорожній багато, а ось цього що треба не було.

Що ми робимо? Забираємо все накуплене і їдемо в центр, пам’ятаю десь в інтернеті читав, що на вулиці Гнатюка є магазин з товарами для туризму. Таки є там він, і рюкзаків там стільки, лише купляй.

Ціни також різні, та і відповідно якісь в них краща. Який вибрати рюкзак? Звісно, що він має бути зручним, багато вміщати, таким щоб аж дівчина могла залізти. Вибрали ми рюкзак за гривень так приблизно 800, достатньо нормальна ціна, хоча були як і дешевші, так і дорожчі.

Що ще залишилося, так це хороше взуття і дощовик, бо в Карпатах часто падає дощ. Отак ідеш, сонце, піднявся на гору, а там дощі і злива.

Отже, коротенькі математичні підрахунки, і виходить що повний туристичний набір нам обійшовся в приблизно 1500 гривень, тут я не враховував взуття, бо воно вже у колеги було.

Дорого? Та трохи є, але раз купив і маєш на довгий час.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Да, хороше туристичне спорядження не дешево коштує. Хоча воно дійсно зручне і раз і на довго.

  2. Narcus 23.08.2012 пише:

    А у Воробуса туристичне спорядження це огірок – цибуля 0,7 і 1715 💡 8)

  3. Коли нормально вип”эш – то і місце знайдеш переночувати!

  4. Arden 26.08.2012 пише:

    Narcus, 💡 😆

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Майже одужав | Конус – український блог!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*