«День захисника Вітчизни» від москаля-завойовника - Блог про Львів

«День захисника Вітчизни» від москаля-завойовника

захисник Вітчизни

Сьогодні, 23 лютого ще за указу 1999 року Президента Кучми назване «Днем захисника вітчизни». По іншому кажуть «день армії». У Збройних Силах України відбуваються урочисті заходи. Офіцери і солдати гордяться собою і своїм професійним святом.

З часів радянських жінки вважають за необхідне вітати чоловіків із «святом». Маємо ми «чоловічий» день типу «жіночого» 8-го березня. У багатьох робочих колективах цей день навіть може завершуватися п’яним корпоративом, де хлопаки тішаться їх вшануванням прекрасною (теж п’яною) половиною. І не важливо: служив – не служив, де, як і з ким. Празднік карочє…

Весело. І ніхто навіть не задумується, що відзначається на державному та корпоративно-побутовому рівні.

23 лютого офіційно оголошено «днем червоної армії і флоту» владою більшовиків у 1922 році. Вибрали цю дату умовно, приурочивши до якогось там звернення Лєніна під назвою «Атєчєство в апаснасьті» у 1918 році. Тоді після Брестського мирного договору (9 лютого 1918 року) між Українською Народною Республікою та її союзниками Австрією та Німеччиною почався потужний антибільшовицький наступ від Прибалтики до Молдови. Українці разом з айстро-німцями гнали ту лєнінскую орду такими темпами, що на березень 1918 року жодного красноармєйца і комісара в Україні не було.

Більшовицькі деморалізовані армії покидали прибалтійські, білоруські і українські території просто без бою. Доходило до смішного: по кілька десятків або сотень німців чи австрійців «визволяли» великі населені пункти. Лєнінци драпали так, що їх навіть наздогнати було важко.

Для підняття «баєвова духа» (бо тільки дух в них лишився) Лєнін і звернувся до комуністів з відозвою про «апаснасьть». Пізніше, вже у 1938 році за Сталіна (період піку репресій) було придумано міф-легенду про перемогу «красной армії» над німцями і австрійцями під Нарвою і Псковом 23 лютого 1918 року.

Також читайте:   Князь Вітовт Великий

Світова військова історія такої битви не знає. Більше того, на час підписання Брестського договору (9 лютого 1918 р.) Нарва і Псков давно були під контролем українських союзників. А більшовицький командарм Дибенко, що здав ці міста і втік до Самари був розстріляний військовим трибуналом. Самої битви не могло бути бо лінія фронту 23 лютого 1918 року була десь на 300-500 км. на схід від вказаних населених пунктів.

Тобто, вороги України в період завоювання наших територій у 1918 році придумали міф про доблесть «красной армії». Ну то хрін з ними. Хай празднуют хоч до алкогольної інтоксикації.

МИ ПРИ ЧОМУ? Для Української державності «красная армія» (потім «савєцкая» завжди була ВОРОГОМ. У цій армії загинуло десятки тисяч молодих українських хлопців. «Савєцкая» армія-агресор воювала проти наших патріотів з УПА і мирним населенням.

Цю дату можна вважати «Днем захисника Вітчизни» від москаля-завойовника. Тоді все правильно. І сам текст президентського указу 1999 року є державницько-правильним: «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді постановляю установити в Україні свято – День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого».

Слава Україні! Смерть ворогам!

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 11 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 23.02.2013 пише:

    Ніколи не шанував і дотепер вважаю, що це не є свято, тим більше днем захисника Вітчизни, хоча за совка довелося служити у їхній армії. Наша країна до 23 лютого ніякого відношення немає і святкувати ніяким чином не збираюся. Слава Україні!

  2. Tiger 23.02.2013 пише:

    Архіваріус, Героям слава! Дісйно, це не свято. І воно до речі пов’язане з боєм під Крутами, де загинули наші герої. Ніколи це не святкуйте!

  3. russo turisto 24.02.2013 пише:

    Артеллеристы, Сталин дал приказ!
    Артеллеристы зовет Отчизна нас.
    Из сотен грозных батарей, за сльозы наших матерей,
    За нашу Родину – вперед, вперед!

  4. Tiger 24.02.2013 пише:

    russo turisto, ваша “Родина” для нас не є Батьківщиною! Наша Батьківщина – Україна! Україна понад усе! Слава Нації!

  5. russo turisto 24.02.2013 пише:

    Tiger пише:
    russo turisto, ваша “Родина” для нас не є Батьківщиною! Наша Батьківщина – Україна! Україна понад усе! Слава Нації!

    Ничего, что столько времени прошло – терпели, и дальше терпеть будете!
    🙁 А ваша Украина, это так, между прочим. 🙂

  6. Tiger 24.02.2013 пише:

    russo turisto, не розпалюй міжнаціональної ворожнечі! 👿 😈

  7. Tiger 24.02.2013 пише:

    russo turisto, Слава нації! Смерть ВОРОГАМ!

  8. Kiler 24.02.2013 пише:

    Пий горілку,бий крілі-нехай здохнуть МОСКАЛІ!!!

  9. patriot_UA 24.02.2013 пише:

    russo turisto,
    І тут тебе не покидає імперстька велич…… спустіться на землю “брати наші”, навіщо розповідати про хороші стосунки між нашими народами ,Коли є такі як ти? Здається живемо в цивілізованому світі а все ж толку з того мало….!
    А на рахунок твого (Ничего, что столько времени прошло – терпели, и дальше терпеть будете!), це ти гучно сказав молодець) цікаво коли спється твоя нація і все в тому роді? ,чи ти це називеш розвитком))))
    Слава Україні!

  10. patriot_UA 24.02.2013 пише:

    zars
    Стаття хороша…
    міцні аргументи…. прямо як по підручнику ! браво!

  11. Tiger 24.02.2013 пише:

    Kiler, пити горілку не треба! Горілка – та ж сама кацапська водяра, тільки з іншою назвою! Вона перетворить тебе у алкоголіка, т.е у москаля :D! За здоровий спосіб життя!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*