Як Воробус їхав на трамваї “Електрон” - Блог про Львів

Як Воробус їхав на трамваї “Електрон”

Трамвай Електрон

Сьогодні вашому автору нарешті довелося покататися на новому трамваї «Електрон», який, як відомо, курсує вулицями нашого міста.

Спочатку планувалося, що він буде їздити на маршруті №2, але у зв’язку із ремонтами доріг поки що він курсує із залізничного вокзалу і до площі Соборної, а саме на маршрутці №9а.

Ніяк Воробусу не вдавалося покататися на цьому незвичному для Львова трамваї, але сьогодні таки це вдалося зробити. Був автор блогу на вокзалі, хотів вже сідати у «старенький» трамвай, аж тут бачу їде «Електрон».

Які перші враження від трамваю? Насамперед те, що він довгий, в ньому їздить багато людей і те, що їздить помалу. Не знаю, може це мені лише здалося, але поки він заїхав, поки розвернувся, поки під’їхав до зупинки, поки від’їхав.

Все-таки, хочеться, щоб це все робилося значно швидше, навіть незважаючи на те, що із заторами у Львові проблеми.

Що ж, зайшов у салон, пробую купити талон. Це вдалося зробити без особливих проблем, бо біля водія сидить ще один чоловічок, який займається саме продажем квитків.

Людей в салоні було дуже багато, що на перших порах навіть не було де сісти. Чи то всі спеціально чекали нового трамваю? До речі, трамвай розрахований на 56-ь сидячих місць і ще 194-ри стоячих.

Салон

Згодом таки сів і скажу що сидіння такі нічого, досить таки комфортні. Зверху біля водія є рухоме табло, яке показує за яким маршрутом їздить трамвай, а це була площа Соборна – Залізничний вокзал. Як на мене, можна було би там висвітлювати якою буде наступна зупинка.

Також читайте:   Вбита велосипедна доріжка на Липинського

Телевізори. В трамваї вони є і не один. Сиджу такий думаю що ж це за музика така романтична грає, а то з телевізора, який показує моря, природу й так далі.

Компостери розташовані на досить таки зручній висоті. Нема такого, що якщо людина має зріст 1.50 метра, то вже не закомпостує квитка.

Кнопки сигналу до водія. Не знаю для чого вони там. Трамвай і так зупиняє на кожній зупинці.

Вогнегасник. Це потрібна річ і і вони знаходяться під кріслами де сидять люди. Головне тут щоб комусь не захотілося спробувати його на ділі.

Вогнегасник

Wi-fi. Не люблю цих точок, яких зараз ой як багато розвелося, але таки вирішив спробувати чи є він у новому трамваї. Відповідаю, нема. Весь час пише що мене з’єднює з мережею, а її нема.

І ще цікава деталь. Коли трамвай відчиняє двері, то перед тим звучить сигнал, таке собі «пікання». За оголошення зупинок мовчу, бо ця функція зараз є майже у кожному трамваї.

Загалом новий трамвайчик мені сподобався. Звісно, є свої мінуси, але ж треба щось деколи покритикувати. Ідеального нема нічого.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Jorgen 30.09.2013 пише:

    ну нарешті 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*