Чому в громадських туалетах папір є лише на касі?

Де папір?

Нещодавно до Воробуса у приватній розмові звернулася наша активна дописувачка – VikiMouse із запитанням наступного плану, цитую: «Ігоре, а чи не міг би ти написати публікацію про те, чому в громадських туалетах папір видають лише на касі і чи не можна це змінити?»

Автор блогу рідко коли відмовляє своїм читачам, тим паче дівчатам і звісно що спробує розібратися у цьому питанню. Дівчина ще додала, що не гоже стояти біля каси і мотати собі паперу скільки треба, а якщо не вистачить, то що потім? Кликати людей щоб принесли ще? Різні ж ситуації бувають і можна потрапити просто у дуже незручну ситуацію.

Що ж, поїхали…

Не секрет, що у Львові є дуже мало громадських туалетів, а якщо і є, то працюють за принципом – прийшов, заплатив дві гривні, взяв собі папір і пішов собі робити все що хочеш.

Їхня якість бажає бути кращою, а то приходиш, згинаєшся в тих кабінках що потім вже і в туалет не хочеться. Все-таки, надворі 21 століття, треба щось змінювати і негайно. А то виходиш з вбиралень і погано може стати.

Щодо запитання, то погоджуюся із нашою читачкою, що це не зовсім правильно, бо як на мене, туалетний папір має бути в кожній кабінці. Ти вже собі сідаєш й думаєш скільки тобі його треба, а скільки треба залишити.

Також читайте:   Як не пропустити "між іншим"

Чому власники туалетів не кладуть папір у кабінки?

Важко сказати, але, як на мене, є три варіанти їхнього рішення:

1. Вони хочуть зекономити, а якщо буде папір в кабінках, то його братимуть скільки захочуть і навіть чи треба чи не треба. Просто так захочеться помотати папір.

2. Бояться, що туалетний папір будуть красти. Варіант? Звісно що так, адже це Україна і тут є дуже багато людей, які полюбляють халяву. Прийде в туалет, заплатить дві гривні і забере собі рулон паперу в сумку. І то ще в кращому випадку заплатить, бо є дуже багато людей, які просяться не платити, мають різні посвідчення й так далі. Скільки разів таке бачив.

3. Власники туалетів просто не знають, що треба класти папір у кожну кабінку. Варіант найменш ймовірний, але спробувати висловити своє «фе» можна тому ж касиру. Можливо саме за допомогою вашого «фе», скарги, ви зможете, таким чином, налагодити подачу паперу в кабінки.

Якби там не було, будемо сподіватися, що ситуація з часом зміниться, але для цього треба просто брати і казати своє обурення, писати, говорити, сваритися.

Якщо просто мовчати, то це нічого не дасть.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. patron 08.10.2013 пише:

    По суті самого питання – це дискусія так, посміятися. Кожен ітак приблизно знає скільки йому паперу знадобиться 🙂 А от по суті ситуації з громадськими туалетами, – повністю згоден з Vorobusom. За гроші має бути сервіс!!!

  2. VIK 08.10.2013 пише:

    Як варіант: зайти в будь-яке кафе на філіжанку кави чи чаю, посидіти в інеті на халявній файлі та сходити в туалет по справам 8) 8) 8)

    В кафе ще ніразу не бачив, щоб папір видавали на касі
    Також приватні туалети значно чистіше, ніж громадянські

  3. VikiMouse 08.10.2013 пише:

    отако взяв і здав мене з патрахами…. треба було ім’я приховати. 😳

  4. Левчик 09.10.2013 пише:

    Папір на касі – тому що жлоби. І це ганьба. Туристи з нас сміються, ніде в цивілізованих державах подібного немає. В платному туалеті папір має бути в кабіні. Якщо якесь чмо і вкраде один рулон за день, то не розоряться.

  5. PVS 11.10.2013 пише:

    Звичайний рулон клюзетового паперу коштує 1-2 гривні (залежно від якості), якщо тримач з якимось мінімальним замком, то вкрасти його можна хіба вимотавши. Якщо і знайдеться такий ідіот, якого не вкурвить мотати 50-60 метрів паперу, то точно нечасто. Так що спокійно могли б залишати.
    Думаю тут мова йде про звичайну лінь: якщо папір в кабінці, то треба час від часу піднімати дупу і йти дивитися чи він не скінчився, а якщо на касі, то можна спокійно сидіти і курити бамбук.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*