Рагулізм на футболі: як з ним боротися? - Блог про Львів

Рагулізм на футболі: як з ним боротися?

Як з цим боротися?

Основою темою, яку обговорює останнім часом вся громадськість залишається тема фанатів, через дії яких збірну України позбавили можливості проводити матчі на львівському стадіоні «Арена Львів» до 2018 року, а також найближчий матч наша головна команда проведе в Харкові без глядачів.

Хто винен, чому так сталося, думок є багато, але у сьогоднішній статті хотів би підняти іншу тему, таку як культура поведінки українського вболівальника.

Минулої неділі вашому автору довелося побувати на футбольному поєдинку між Карпатами та Таврією. Все то було добре, але з рагулізмом я таки зіштовхнувся і ще й яким.

Розумію все, люди йде на футбол вболівати за свою команду, але це ж не означає, що треба засмітити все довкола.

Піднімаюся до стадіону зі сторони вулиці Стуса. Снопківський парк просто таки заповнений вболівальниками, які або п’ють алкогольні напої або ж просто ходять туди, бо природа покликала. Для чого це робити якщо на стадіоні є туалети і вони безкоштовні.

Просто людям ліньки щось за собою прибирати, треба все загадити, а хтось інший нехай прибирає. Так ми ніколи не будемо мати чистого довкілля. Та якщо хочеш бухати, то бухай, але ж прибери за собою сміття.

Стадіон. Тут взагалі мовчу. Те, що люди їдять сім’я й кидають собі під ноги – це взагалі катастрофа. Ви ж футбол прийшли дивитися, а не лускати сім’я. Хоч би в кульок якийсь його скинули.

Також читайте:   “Подарунки” у ліфтах Львова

В моєму секторі, а це №5, була суперечка між жінкою, яка мала дитину і чоловіком, який курив. Правильно йому люди казали, що курити в секторі не можна. То знаєте що він відповів? Що йому всерівно, він заплатив за квиток і що хоче, те і буде робити.

Сигарети звісно він кидав собі де попало. Так, є відповідні служби стадіону, які прибирають це все, але для чого це робити якщо можна просто сигарету викинути в смітник, який стоїть на виході із сектора.

Те саме стосується і різного роду їжі. Не бачили який стадіон брудний, то залишіться після футболу й спеціально подивіться як біля стільців валяються різні пакети, пляшки з-під води, кетчуп розлитий. Чесне слово, просто якийсь суцільний рагулізм.

Сто разів собі задавав собі питання, а де ж ці рагулі беруться? На це питання ніхто не може дати вичерпної відповіді. Є багато людей, які культурно себе поводять, вболівають за свою команду, але ось із-за таких от вищеперерахованих людей страждає суспільство.

Коли до них вже дійде, що смітити не треба, бо так і до екологічної катастрофи недалеко…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Myk33 03.10.2013 пише:

    “а де ж ці рагулі беруться?” (мабуть “звідки”)
    Та ж з міста Львів, точно! Може ще трошки з сіл, що навкруги (різниця зовсім мала). Нічого дивного. А куди ж воно має сім’я кидати? (“а де мені паркуватись?”, “а де я маю відлити?”)
    Екологічна катастрофа вже відбулась. В головах. Давно.

  2. PVS 11.10.2013 пише:

    люди їдять сім’я

    😀

  3. chukcha 11.10.2013 пише:

    Сhukcha в Австрії був.Chukcha бумажку.бутилку не кидав.Chukchu відеокамера знімати.Chukchu на Чукотку відправляти.Чукотка холодно.однако.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*