Як не потрапити на приманку до телефонних шахраїв

Шахраї

Досить часто Воробус переглядає різні інформаційні сайти і, звісно, що в курсі всіх новин, які відбуваються в Україні й на Львівщині, зокрема.

Так от, зацікавила мене серед великої кількості постів новина про те, що у Львові та Львівській області почастішали випадки телефонного шахрайства.

Як діють зловмисники? Все просто, вони телефонують вам на телефон, представляються родичем, просять допомогу і ви в стані афекту пересилаєте їм гроші. Одним словом, все робите для того, щоб допомогти близькій людині.

Часто шахраї дзвонять вночі щоб застати людину зненацька, тоді вона більше починає думати над долею своїх рідних. І ще, зловмисники називають вірно імена всіх людей.

Все це погано, шахраїв треба ловити, але новина мене смішить і ледве не кожного дня. То ж яким треба бути, вибачте за слово, тлумком, щоб вірити усьому що вам говорять по мобільному телефону.

Наприклад мені хто би не дзвонив, людей з якими знають, а тим більше родичів я добре знаю по голосу і провести мене нереально. Як то так, зателефонувала мені людина із незнайомого номера, назвалася, скажімо, Вертолітом і просить вислати йому на картку певну суму грошей. Сміх та й годі,..

Голос Вертоліта я впізнаю і вночі, і в США, і….

Також читайте:   Плата за з'єднання

Коли людей питаються чому вони вірять людям з телефону, вони відповідають що піддаються паніці, хочуть допомогти і отаке от виходить.

Ще досить часто шахраї представляються працівниками правоохоронних органів. Так от, запам’ятайте собі в голові раз і на все життя. Міліція не дзвонить, вона приходить додому і якщо ви винні просто надягає на вас наручники. А сказати по телефону можна що ви і президент країни.

Пам’ятаю Воробусу свого часу на відпочинку дзвонив один пан і представився працівником СБУ. Звісно, що ваш автор знав що це чийсь злий жарт. І взагалі, навіщо піднімати трубку від незнайомих для вас номерів.

Маєте тата, маму, коханку, дівчину – вистачить з вас номерів. Для чого балакати з іншими людьми?

Хто може бути шахраєм і як вони дізнаються про ваші імена? Подейкують, що шахрайство з мобільними пов’яне із людьми, які сидять на зоні. На волі, звісно що вони мають спільників, які дізнаються чий це номер телефону. З сьогоднішніми технологіями зробити це не важко.

Просто не будьте лохами і не ведіться на різного роду фальш. Дзвонить незнайомець, дістає вас, кидайте в чорний список і нехай собі їсть кукурудзу.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. vrubli 26.10.2013 пише:

    Воробусе, не все у цій справі так просто. Ти говориш речі дуже свідомі, але якщо людину залякують – вона у паніці, де не діє така раціональність. Тим паче часто дзвонять серед ночі, аби легше залякати.
    І на старших людей твоя логіка не розповсюджується.
    Розкажу реальну історію:
    Зателефонували одного разу ввечері моїй бабці і повідомили, що то з міліції, мов затримали її внука і щоб його звідти забрати треба заплатити заставу. Які вже тут роздуми старшій людині чи можуть дзвонити міліціонери чи приходити додому? Їй дали звістку про затримання внука, як учасника якоїсь бійки і отже треба щось робити.
    Бабця в паніці почала кричати: “Володю?!”; ті їй одразу: “Так-так, Вашого внука Володю, готуйте гроші до застави” і почали ще щось там перераховувати всякі умови і т.п. На щастя бабця вирішила зателефонувати його дружині, щоб запитатись що і до чого стосовно цього “затримання” і обман викрився.
    Але багато старших людей потрапляють у пастку зловмисників…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*