Їхати в трамваї за тридцять гривень або навіщо взагалі платити?

Оплати за проїзд

Любить Воробус писати на тему транспорту і це вже стало такою собі традицією. Часто мене запитують, а чому я його лише критикую. Так от, відповідаю, а що з ним ще робити якщо там ледве не кожного дня відбуваються різного роду казуси.

Про один із таких розповім у сьогоднішній публікації на блозі Воробуса.

Було це сьогодні 14 листопада 2013 року. Треба було вашому автору доїхати в центр із вулиці Наукової. Звісно, можна сісти на маршрутне таксі, але віддав перевагу такому виду транспорту як трамвай.

Їхати з Наукової досить таки просто і якщо не буде аварій, то за мить можна вже доїхати до початку вулиці Коперника. Та менше з тим.

Сів автор блогу в трамвай, закомпостував квиток та й їду собі. На зло, забув сьогодні навушники вдома, тому хочу я цього чи не хочу прийшлося слухати про що ж балакають люди.

Зупинка вулиця Сахарова, сідають контролери в трамвай і давай перевіряти чи у всіх є проїзні документи. Мені то що, квиток у мене є, тому на них навіть не звертаю увагу.

Але, десь чую на задній частині вагону починаються вияснення стосунків між контролерами та одним із пасажирів. А це, до слова, був студент, який не мав квитка.

Контролери почали казати хлопчині щоб платив штраф, що він вже не вперше їм потрапляє на очі без квитка. Хлопець натомість сказав що грошей нема і так далі. Звісно, що Воробус в ці суперечки не встрягав, бо це справа не моя.

Але, найцікавіше розпочалося десь на вулиці Франка, коли в салон трамваю сіло близько 5-6 бабусь. Вони довго не думаючи, почали захищати хлопчину, казати що це дитина, з нього грошей брати не треба… і так далі, цитую: «Як вам не соромно хлопця штрафувати? Ви до церкви ходите, соромилися би? Відпустіть його, що пенсії своєї мало?».

Також читайте:   Чому треба їздити на велосипеді?

Ну, просто вибух мізків. При чому тут церква, при чому пенсія? Знаєте, Воробус теж не в захваті від наших контролерів, але ж це їхня робота і вони 10000 % праві що треба заплатити штраф коли не маєш квитка.

Казуси і далі продовжилися. Якась жіночка передає квиток і каже що вона ставить хлопцю проїзд в трамваї. Люди лише відкривали роти. Звісно, контролери почали казати, що треба штраф оплатити, а не квиток знайти в салоні.

А бабусі далі своє, що цитую: «Мало про вас телебачення знімало передач? Ах ви хами…». Потім ще й до Воробуса почали приставати розмовами чому то я не захищаю хлопчину.

А як його захищати якщо він не правий? Я, особисто, за 75 копійок соромився би їхати безкоштовно в транспорті. Це вже людина сама себе не поважає.

Завершилося все тим, що хлопця таки відпустили, а бабусі й контролери і на далі лаялися.

Коли вже, нарешті, у Львові придумають нормальні умови накладення штрафів? Бо, дійсно слухати цю всю маячню аж противно.

Вчіться хоча б із тієї Італії, де в транспорт заходить мінімум троє контролерів одягнутих відповідно, а не як наші що виглядають як алкаші. Починається перевірка проїзних документів. Їдеш без квитка – плати штраф на місці у розмірі 50 євро, нема грошей – виписується квитанція і платиш потім 150 євро.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Jorgen 14.11.2013 пише:

    Сів в трамвай – купи квиток
    Не чекай випадку
    Бо Воробус відтепер
    Стоїть на стражі порядку!
    🙂

  2. Vorobus 14.11.2013 пише:

    Jorgen, займуся я транспортом, то в мене штрафи будуть по 100 євро 😀 😀

  3. Vorobus 14.11.2013 пише:

    👿 👿 👿 👿 👿 👿

  4. patron 14.11.2013 пише:

    Чув сьогодні по радіо протилежний випадок – контролери навмисно рвуть квиток (мотивуючи, що він вже використаний – закомпостований не тут) і вимагають штраф!

  5. vrubli 14.11.2013 пише:

    В Італії не зовсім так, як ти описав, а дещо краще.
    Перш за все – сума штрафу залежить від різного типу порушення – без квитка, квиток вдруге закомпостований і т.п.
    Заходить контролер, перевіряє квитки. Якщо ти без квитка – ти зобов’язаний повідомити свої дані, з якимось документами чи тому подібне. Ніяких грошей на місці з тебе ніхто не візьме – тобі виписують квитанцію, з якою ти ідеш в спеціальні для того відділення оплати.
    Такий факт: штраф ти маєш оплатити впродовж 5 днів. Якщо за 5 днів цього не зробиш – сума подвоїться. Ще 5 днів не оплатиш – подвоїться попередньо подвоєна сума. І так допоки не оплатиш.
    Що далі: можеш на оплачувати штраф місяцями, а сума збільшується.
    Тільки коли тобі треба якусь державну довідку (а рано чи пізно настає момент коли тобі треба якоїсь держ.довідки) перед тим як її видати перевіряють тебе у базі даних – якщо є неоплачені штрафи допоки не оплатиш довідки не буде.
    Отак-то!

  6. Stakeholder 15.11.2013 пише:

    vrubli, в Італії залежно де), в різних містах і регіонах різні правила)

  7. vrubli 16.11.2013 пише:

    Stakeholder, так, я знаю, але описала цей спосіб, як один з дуже добре і ефективно продуманих (на мою думку).

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*