Готуємо курку «на банці»

курка на банці

У довгі та холодні зимові вечори так хочеться порадувати коханого і близьких чимось смачненьким. Сьогодні мені згадалася стара радянська страва «курка на банці»: тоді м’ясо було дефіцитом, а курка відносно доступним товаром. Пропоную Вам спробувати приготувати цю смачну і поживну страву.

Найперше треба купити не дуже велику курку, щоб по висоті вона легко помістилась у Вашій духовці. Потім у коморі знаходите півлітрову або 0.7 банку з не дуже широким горлом, таким щоб на нього вільно «сідала» курка.

Далі приступаємо до приготування маринаду. Для цього потрібно змішати:

– 1 чайну ложку хмелі-сунелі
– 1 чайну ложку каррі
– 1 чайну ложку паприки
– 1 чайну ложку меленої суміші перців
– 4-5 зубчиків тертого часнику
– 1-2 чайні ложки солі (в залежності від того, любите солене, чи ні).

Опісля цією сумішшю добре натріть курку зовні та всередині. Залишайте її у холодильнику мінімум на 3-4 години, а ще краще на цілу ніч.

Також читайте:   Рогалики з яблучною начинкою

Коли приходить час обіду чи вечері, у банку кидаємо 2 шматки лимону, декілька горошин чорного і духмяного перцю, трохи солі і наливаємо води до половини банки (бо без води банка у духовці трісне при високій температурі). Саму банку добре обмастіть олією, для того щоб готова курка потім легко знялася.

І наостанок «садимо» курку на банку. Деко духовки потрібно попередньо застелити фольгою, зробивши з неї ніби тарілку, так, щоб жир, який стече з курки, не розтікся по дну духовки.

Готується курка приблизно півтори години при температурі 180-200 градусів за Цельсієм. Готовність страви можна визначити, проколовши ніжку курки сірником. Якщо потече прозорий сік – готово!

Страву можна подавати із запеченою картоплею, овочами, рисом, салатами, соусами.

Ще один “оновлений” рецепт курки на банці дивіться на моєму авторському блозі Янусина кухня!

Смачного!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*