Знаменитий Слайдіні - Блог про Львів

Знаменитий Слайдіні

Слайдіні

Тоні Слайдіні, також відомий під сценічним псевдонімом “Слайдіні” був неперевершеним маніпулятором. Він прожив 89 років і на протязі цього часу йому ніхто не був рівний в жанрі сценічної маніпуляції.

Цей знаменитий фокусник народився в Італії. Він був сином фокусника-аматора, який навчив його основам спритності рук ще з дитячих років. Самого ж Слайдіні дуже привертав психологічний аспект в цьому мистецтві, який пізніше йому знадобився, коли він став професіоналом.

Це проявлялось в дивовижній майстерності роботи з увагою глядачів. Йому вдавалось обдурити не тільки пересічну аудиторію, але і солідних фокусників. Як згадував американський репортер Дік Кавет: “Одного разу я запитав Дай Вернона (відомий фокусник світового рівня) – хто ж Вас зміг обдурити. На що він відповів – ніхто, крім Слайдіні.”

Ще будучи зовсім молодим, Слайдіні і його сім’я перебрались з Італії до Аргентини. Це було якраз те місце, де Слайдіні почав дуже серйозно експериментувати з фокусами. Він працював у південноамериканській версії водевілю деякий час. Але згодом нагрянула Велика депресія і цієї роботи стало замало. В 1930 році він переїхав до Нью-Йорка і знайшов роботу в музеї. Пізніше почав брати участь у карнавалах і виставах..

Був випадок, коли Слайдіні приїхав у Бостон, щоб відвідати свою сестру. Там його помітив один чоловік і запропонував 15 доларів за триденне шоу. Під час шоу його помітили інші зацікавлені особи і з Слайдіні було укладено чергові контракти. Таким чином, він пропрацював в Бостоні 7 років.

Також читайте:   Я не прощаюся, Razan, я кажу до нових зустрічей!!!!

В 1945 році, в Новому Орлеані Слайдіні почав демонструвати свій особистий бренд магії. Він показував фокуси крупним планом і таким чином, що ніхто до цього часу такого не бачив. Слайдіні міг працювати з маленьким реквізитом, проте ілюзія ставала масштабною. Здебільшого Він проводив свої виступи експромтом: показував фокуси залежно від ситуації, від предметів, які давали йому глядачі.

Одного разу відомий французький продюсер кіно Крістіан Фешнер запропонував майстру сценічної маніпуляції взяти участь в його проекті. Слайдіні погодився на пропозицію і протягом 1970-х років демонстрував перед камерами увесь свій магічний репертуар. На жаль, за невідомих причин, фільм не побачив цей світ.

Протягом 80-х років, Слайдіні активно бере участь в американському телешоу, ведучим якого був Дік Кавет. Там він демонструє свої улюблені фокуси перед відомими кіно та музичними зірками.

Навіть на піку своєї світової слави, Тоні Слайдіні не припиняв розвиватись у мистецтві ілюзії. У нього були численні учні, послідовники та прихильники. Він дійсно зробив величезний вклад в історію фокусів і їх механіку.

Нижче представлено відео, де загадковий Слайдіні в такому солідному віці робить справжні чудеса.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*