Такий він – Кардіні (відео) - Блог про Львів

Такий він – Кардіні (відео)

Кардіні

Кардіні, майстер ілюзії, чия кар’єра тягнулась більше як половину століття, був найбільшим імітатором магії, якого знав увесь світ.

Проте, його талант і рівень умінь не міг продублювати ніхто, крім самого Кардіні. Це робило його одним з найкращих фокусників.

Цей чудовий фокусник (справжнє ім’я – Річард Валентайн Пітчфорд) народився в 1895 році у місті Свансія, що на півдні Уельса.

До речі, з цього містечка родом і Кетрін Зета Джонс.

У досить юному віці Річард вступає в армію Британії і бере участь в бойових діях Другої світової війни. Очевидці кажуть, що молодий фокусник часто займався маніпуляціями з картами, коли сидів в траншеях.

Дещо пізніше Кардіні був поранений і відповідно відправлений до шпиталю. Там він продовжував вдосконалювати свої магічні навчики.

Згодом Річард Пітчфорд переїхав до Австралії і розпочав свої виступи. Потім переїхав до Канади та невдовзі вступив на землю США зі сторони Британьскої Колумбії. В процесі роботи він пересікав США і сталося так, що у Чикаго зустрів Свен Уокер.

Вона стала його асистенткою і дуже скоро вони одружились.

В Нью-Йорку Кардіні здобув найбільший успіх як серед звичайних глядачів, так і фокусників. Дехто з останніх постійно наголошували, що ніколи ще не бачили до цього часу таких прекрасних маніпуляцій.

Також читайте:   Воробус повертається!!!!

Також казали, що крім самих фокусів, Кардіні є прекрасними актором. І справді – спритність рук, поява і зникнення об’єктів, жестикуляція були увесь час синхронізовані винятково з музикою.

Фокусник виступа у Палаці, Міському радіо-музичному холі, Лондонському Палладіумі, Копа Кабані і інших провідних нічних клубах та визначних місцях.

Крім цього, Кардіні був у команді фокусників, які виступали для короля Британії в 1938 році. В 1957 році у віці 62 роки, він взяв участь на одному з кількох визначних телевізійних магічних шоу того часу – Фестиваль магії.

Це, на жаль, єдині кадри, на яких можна було побачити майстра в роботі.

Серед багатьох досягнень Кардіні, можна побачити офіційне визнання Новою англійською магічною спільнотою його – як “найкращого експоната чистої ручної маніпуляції, якого знав світ” (1958 рік).

В 1970 році він майстер був удостоєним Майстром-магом Магічного замку.

В 1999 році Кардіні попав в топ 20 магів ХХ століття.

Не дивлячись на те, що він помер (1973 рік), вже 41 рік, як усі фокусники надалі визнають його креативність, інновації і оригінальність.

А цього він досяг завдяки тяжкій праці і наполегливості.

Не легко забути цього Майстра, який утримував магічну індустрію на рівні високих стандартів.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*