Як Воробус міняв зимові колеса на літні - Блог про Львів

Як Воробус міняв зимові колеса на літні

Заміна колес

Вихідні продовжуються, але не для Воробуса. У вільний від роботи час треба робити буденні справи. Одне діло, яке вже мав зробити давно вдалося зробити сьогодні.

Надворі істотно потепліло, люди вже бачу ходять без шапок, знімають набридливі шуби, чоботи, замінюючи їх весняними куртками та мештами.

Настав й перезувати в літню резину й власні автівки. Хоча, ходить ще багато чуток, що в будь-який момент може істотно похолодати і почне падати сніг. Ну, що буде, то буде. Прийдеться тоді знову переодягати авто в зимову резину.

Коли пару днів тому їхав біля шиномонтажу, то бачив величезну чергу. А це і не дивно, ця робота то зараз як ніколи актуальна.

Можу собі лише уявити що сьогодні, 10 березня у вихідний день робилося на цих шиномонтажах. Одна справа коли без спеціального обладнання колеса не зміниш, але коли й сам можеш це зробити, то для чого стояти в чергах і так далі.

Так собі подумав, щоб змінити колеса треба на монтажі стояти приблизно півтори-дві години. Що робити? Пива не поп’єш, бо водій то за кермом, деруни й в хаті є, а просто стояти і дути в ніздрі – нудно.

Тому, Воробус повитягав колеса з сараю, поставив машину біля будинку і взявся міняти колеса. Тим паче, погода сьогодні цьому сприяла.

Шиномонтаж

Роботу вашому автору спростив той факт, що у мене колеса вже з дисками, бортування робити не треба, Тому, щоб це зробити треба приблизно 30-40 хвилин. І це якщо не говорити з бабцею Антоніною хто в районі проститутка, а з ким вчора була Оксана.

Також читайте:   Ремонт на ділянці Франка-Свенціцького у розпалі

Перше що треба зробити при заміні зимових коліс на літні, це зняти диски. Потім потихенько відкручувати колеса, але не до кінця, бо згодом не буде де зафіксувати колеса коли поставите домкрат.

З останнім треба бути акуратним. Кажуть для страховки треба під машину класти або запасне колесо або ж, як приклад, дошки. Для чого це ? А бо коли домкрат злетить важко буде підняти машину знову.

Хоча, він не має злітати. Досвід приходить з часом. А далі все йде як по маслу. Зняв колесо зимове, надягнув літнє, закрутив і так всі чотири колеса по черзі. Нічого складного в цій роботі нема.

При бажанні можна в кінці всі колеса підкачати. Бажано це робити не вручну, бо це важко, а за допомогою спеціального обладнання (забув як воно називається).

Ось так ви навчитеся міняти колеса та зекономити гривень так зо п’ятдесять, які би треба було віддати на шиномонтажі.

До речі, пам’ятаю був випадок міняв з колегою колеса в селі. Там місцева «еліта» біля нас вже ледве не зробила п’янку. Що цікаво, кожен із «еліти» ще почав розповідати як правильно треба колеса знімати, а як закладати.

І такі чудіки бувають….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 12.03.2014 пише:

    Srali muchy będzie wiosna, będzie skoro trava rosla…. 😀

  2. NoName 16.03.2014 пише:

    а на цьому тижні, де похолодало або взагалі випав сніг, певно знову черги, але цього разу перевдягаються в зимову гуму 😉

    P.s. чекаємо розповідь автора, як він знову перекручував колеса

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*