Відношення львів’ян до донеччан

Україна - єдина

Сьогодні надворі 15 червня, неділя, черговий вихідний день, а це означає, що треба як слід відпочивати, адже вже завтра треба буде йти на роботу.

Продовжує роботу блог Воробуса і знову ж таки автор блогу буде відповідати на запитання своїх читачів у рубриці «Запитай у Воробуса».

А чергове запитання, до слова, надійшло до нас від людини, яка назвала себе Оленою.

Далі цитую:

«Доброго дня, Воробусе! Питання в мене, як то кажуть, “на злобу дня”.

Ми з чоловiком з Донецька. Багато разiв були у Львовi i взагалi на Захiднiй Українi, дуже подобається ваше місто, жодного разу не було проблем через походження, люди привітні і т.д.

Через вiдомi обставини у нашому регіоні збираємося змiнити мiсце проживання…саме на мiсто Лева (працюємо у IТ секторi, який у вас є досить розвиненим, ну i так вже сталося, що iдеї, якi панують у вашому суспільстві, нам ближчi, анiж ті, що нас оточують, звичайно, є й інші причини, але зараз не про це).

Отже, що мене бентежить і про що хочу запитати безпосередньо львів’ян. Наскільки зараз поширена думка у тебе, твоїх родичів, друзів …на кшталт “всі східняки – терористи або їх подільники” (протилежне поширеному у “недалеких” людей на сході – “на западе одни бандеровцы”)? Чи не доведеться тут кожному стрічному доводити, що ти любиш свою країну, саме тут хочеш жити, працювати, ростити дітей і не підтримуєш ніяких сепаратистів? Я розумію, що питання дуже болюче, після стількох смертей наших вояків люди мають право злитися…але просто не хочеться опинитися у ворожому середовищі, докупи з іншими проблемами, пов’язаними з переїздом.

Взагалі чого питаю..сьогодні вперше стикнулися з тим, що людина не схотіла здавати помешкання саме через походження, хочеться знати – це правило чи скоріше виключення?».

Доброго дня, Олено, ваше питання цікаве і спробую коротко та вичерпно на нього відповісти. Те, що вам не хотіли здавати помешкання – повна маячня. Ви, мабуть, натрапили на якогось рагуля. А вони, до слова, бувають і у Львові, і в Чернігові, і в Трилісах тощо.

Також читайте:   Місця для першого побачення з дівчиною

На Заході ніхто критично не ставиться до людей зі Сходу. Навпаки, люди намагаються всіма силами їм допомогти, закликають до єдності й так далі.

Грає футбол з Воробусом один чоловік з Донецька. Так от, на моє запитання як йому живеться у місті Лева, він відповів що суперово і ніколи би не міг подумати що тут такі хороші люди.

Взимку часто бував на Буковелі. Там також спілкувався з людьми зі Сходу. Одна пані з Луганська казала що ми привітні люди, їм тут подобається і вони б залюбки тут жили.

У даний час ведеться жорстка інформаційна війна окупантів. Не треба слухати що у Львові там вбивають за російську мову, гноблять людей. Це все маячня.

Приїжджайте до нас, відвідайте Карпати, Трускавець і ви будете приємно здивовані. А з рогулями я б просто не радив спілкуватися.

Слава Україні!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. Олена 15.06.2014 пише:

    Героям слава:) Дякую за оперативну відповідь)

  2. Vorobus 15.06.2014 пише:

    Олена, сподобалося? 😉

  3. vrubli 15.06.2014 пише:

    Олена, звісна річ приїжджайте до Львова! 🙂
    Так, у нас тут трапляються погані думки про людей зі сходу, які підтримують усілякі ДНР і сепаратизми, але про мирних людей, які хочуть жити в своїй країні – і думки поганої бути не може.
    Звісна річ всюди є хороші і лихі люди, чудово не буває ніде, але загалом у львів’ян цілком привітн ставлення.
    Нехай Вам щастить і якщо трапляться якісь проблеми у перебуванні у Львові – напишіть Ігореві, він це виставить на загал, будемо привселюдно ганьбити рагулів, що заважають мирно жити людям з інших областей в нашій країні.
    Успіхів! 🙂

  4. Олена 15.06.2014 пише:

    Vorobus, звичайно, заспокоїли:) Бо воно, знаєте, дуже образливо таке чути, і вже з острахом робиш наступний дзвінок…

  5. Олена 15.06.2014 пише:

    vrubli, щиро дякую за запрошення і цікаву пропозицію:) Впевнена, що все буде гаразд:)

  6. zars 16.06.2014 пише:

    Обовязково приїжджайте! У нас нову горілочку почали випускати – “Бандерівська западенка”, потягнем по соточці 😉

  7. Пан П 16.06.2014 пише:

    Тут вся штука у нашому львівському галицькому повітрі. Як кажуть москалі – воно отруйне, бо навіть затятих москалів через певний час перетворює на бандерівців 🙂

  8. yugniy 17.06.2014 пише:

    Тю, а пишете что приветливые и добрые. Или приветливость только к “своим”? Если с востока и думают иначе- тогда что? Если любят и Россию тоже? Скрывать свои мысли, лицемерить?

  9. viking 18.06.2014 пише:


    yugniy
    , они шутят, на Западной Украине тебя никто не будет обижать, если ты с Восточной Украины.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*