Сихівський ліс: місце для відпочинку чи сміття?

Сихівський ліс

Літо триває…

Погода на вулиці зараз хороша, тепленько, тому опісля роботи можна піти з друзями на прогулянки. Саме так і зробив вчора ваш покірний автор.

Місце ми обрали цікаве – Сихівський ліс.

Звідти мені близько добиратися додому та й ці місця мені дуже і дуже знайомі. Навіть є якась ностальгія коли сюди приходжу.

Довго думати ми не стали, взяли курочку, пивчанського, соку, хліба, кетчуп та й пішли в хащі лісів.

Що ми там побачили?

По-перше, велику кількість комарів, яка ховається від спекотної погоди й згодом нападає на людей. З ними ми боролися за допомогою тютюнового диму. Пощастило що один із колег курив.

Це саме той момент коли ти кажеш людині нехай впустить дим на тебе, а не ховає сигарету.

По-друге, велику кількість людей. Вікова категорія різна: це і діти, які бавилися в хованки, мамочки з дітьми, молодь, яка пила пиво. Навіть бачив як хлопець сидів на пеньку і грав дівчині на гітарі.

По-третє, велику кількість сміття. І це мене дуже і дуже розчарувало.

Розумію все, що хочеться піти на природу, поїсти, попиячити, але ж за собою треба прибирати. На жаль, люди, а це в основному молодь, не дбає за чистоту навколишнього середовища.

Якщо всі люди почнуть не виносити за собою сміття, що буде далі? За декілька місяців це буде не ліс, місце відпочинку, а сміттєзвалище.

Також читайте:   Коли припиниться цей дощ?????

От і вчора, поки друзі шукали місце для посиденьок ваш автор перейшовся лісом. У багатьох місцях є велика кількість пляшок і не лише з-під пива, а й з горілки, багато газет.

Одразу ж стало цікаво, а де ж тут можна викинути сміття? Зрозуміло що за собою ми все прибрали, поскладали в пакет і викинули у найближчий смітник. А він, до слова, знаходиться одразу ж біля лісу і не один.

Якщо пройти ще сто метрів, то майже біля кожного будинку є смітники і не один.

Коли ти за собою прибереш, викинеш, то ніхто і згадувати не буде що ви там колись були чи сиділи, а якщо навпаки?

Чому за вами, рагулі ви тупарилі, має хтось потім збирати сміття?

Коли ми ходили в похід, то дуже хороший приклад громадськості показав один мій хороший товариш. Він має дурну звичку курити цигарки.

Так от, кожну викурену сигарету (так званий бичок) він ховав у кульок, а згодом скинув у таборі до загального сміття, яке ми згодом вивезли.

Якби всі так робили, людям би ціни не було.

Це наша країна, наша природа, наше життя. Не будьте дном засмічуючи власну ж територію. Колись до рагулів істина дійде, але може бути вже пізно.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*