Буккросинг та рагулізм - Блог про Львів

Буккросинг та рагулізм

Буккросинг та рагулізм

Продовжуємо розповідати про цікавинки, які відбуваються у нашому улюбленому місті Львові. А їх, до слова, є ой як багато.

Сьогодні зранку нам в редакцію прийшов лист від людини із ніком Самоліт. Що цікаво, у листі була фотографія, де наочно показано черговий вид рагулізму, який можна спостерігати у нашому місті.

Зараз про нього розповім більш детальніше.

Отже, як ви вже знаєте, останнім часом місто велику увагу почало приділяти громадському транспорту. Якщо порівняти все як було буквально два роки і зараз, то небо і земля.

Колись транспорт їздив центром міста по всіх вулицях яких лише можна, не було терміналів для купівлі квитків (правда зробили би ще продаж квитків у автоубсах), у салонах зупинки якщо і оголошували то водії, які вічно щось жували.

Зараз же все зроблено автоматично. За системи навігації та інформаційні табло взагалі мовчу. Одним словом все робиться для того, щоб покращити умови проїзду.

Але, і це ще не все. Щоб людям було не скучно чекати на транспорт, влітку у місті Лева почали широко запроваджувати буккросинги.

Для тих, хто не знає що це таке скажу, що це свого роду вільна бібліотека. Кожен охочий може підійти до неї, відкрити та взяти книгу щоб прочитати.

Само собою, книгу не треба брати назавжди, а повертати. Як ви зрозуміли, у буккросингу є свої правила за якими:

Також читайте:   Концерт Blank&Jones у Львові

1. Книгу можна брати не більше ніж на два тижні. Згодом її треба повернути.
2. На місце взятої книги треба покласти іншу, свою книгу.
3. Правила потрібні для того, щоб поличка не пустувала.

Все було би ніби добре, якби не одне але. Рагулізм був, є і напевно ще буде довго. Викорінити його ой як важко. Якби хтось це зробив, йому би місто та й країна пам’ятник встановили.

От прислав нам фото пан Самоліт. Це буккросинг на автобусній зупинці біля пам’ятника королю Данилу.

Що ми бачимо? По-перше, поличка відкрита, хоча кодовий замок є для того щоб різні бомжі чи рагулі туди не лазили. Одна людина не закрила і почалося.

По-друге, жодної книжки на поличці нема. Люди їх то забрали, а щоб поставити замість них щось взамін – цього робити не треба.

Хоча, я думаю книги просто таки покрали. Наш народ же так любить халяву що жити без неї не може.

Якщо вже так треба книги, то піди на той же книжковий форум, заплати меншу суму грошей чим ця книга буде коштувати в книгарні і не пар нікому мізки. Або ж у бібліотеці візьми.

Чесне слово, коли дивишся на подібний рагулізм – аж бридко стає.

Для людей стараються, а їм по… Цікаво яка ситуація із бук кросингом на зупинці «Русалка Дністрова».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 26.08.2014 пише:

    А некотрые говорят, что самые большие воры это россияне, а оказывается, что ваш украинсий брат тоже не совсем чист на руку. :hello:

  2. Stakeholder 26.08.2014 пише:

    Хто про що, а руссо турісто про поганих українців).

    Що ж до вищеописаної ініціативи, то вона звичайно має право на життя, але по-перше наша ком’юніті ще явно до неї не доросла, бо з повагою до чужої власності і з духом колективної відповідальності ситуація в нас катастрофічна, а по-друге як на мене, то запит на неї сумнівний. Якщо в когось є на руках якась хороша книжка навряд чи він буде віддавати її на розтерзання в буккросинг, швидше віддасть її якійсь знайомій людині, якій вона буде цікава, плюс навіть якщо припустити, що з цими книжками будуть належно поводитись – вони всеодно будуть в жахливому стані. Тому я б не вигадував велосипед і якщо хтось хоче поділитись книжкою, то хай несе її в нормальну бібліотеку, де вона хочаб буде зберігатись у належних умовах. А ще краще переходити на електронні книжки, збережете природу і книжками зможете ділитись скільки влізе. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*