Електроенергія буде за графіком? - Блог про Львів

Електроенергія буде за графіком?

Будемо сидіти при свічках?

Ну, і завершальною, плановою публікацією в цей вихідний день буде стаття про електроенергію. Можливо би за неї не згадав, якби вона не насолила вашому покірному автору.

Майже кожного дня, особливо у вечірній період люблю посидіти в інтернеті та, або поспілкуватися із колегами що далеко за межами нашої країни або ж просто прочитати щось пізнавальне.

Це би і робив собі спокійно, якби не наше улюблене «Львівобленерго». На протязі двох днів ця компанія вимикала електроенергію близько 23 години. Одного разу світло з’явилося за хвилин 30, другого разу за 20-ть.

Все це добре, текст хороший, але якого милого у вечірній час, коли людям якраз треба електроенергія її вимикати? І це не віддалений район міста, а саме серце – центр.

Звісно, можна подумати що це аварія, обрив проводів і так далі. Можливо це й так, але не три рази ж?

Ок, пробую з’ясувати що ж таке відбувається із нашою електроенергією. Починаємо із пліток про які говорять сусіди, бабки на лавочках і так далі.

Вмикаю дурачка, підходжу до людей наступного дня і питаю причину вимкнення електроенергії. Більшість із них нічого не знає, бо в такий період вже спали.

Єдине що одна сусідка сказала, що ніби читала в газеті «Експрес» публікацію, що незабаром світло будуть подавати за графіком.

Також читайте:   Про перший сніг, недосипання та лижний сезон

Що ж, купляю газету і пробую сам прочитати що тут, як і де. Виявляється проблеми в електроенергетиці таки є і про це активно говорить міністр Продан.

Причини? Все просто, більшість ТЕЦ опинилася на межі зупинки через брак палива. І не буде дивним той факт, коли незабаром багато областей почне економити ресурси.

З Росії газ зараз не імпортується, вся надія була на вугілля, а як відомо, багато шахт зараз зупинені через проблеми на Сході нашої країни.

А, до слова. 40 % електроенергії йде саме із ТЕЦ. Є ще АЕС, які працюють зараз не на повну потужність.

Читати можна багато, але щось в цьому всьому не ладне. Як люблять казати молоді люди – «папахує».

Якщо вимикати електроенергію, то люди за неї навпаки платити не будуть. То з чого ж тоді житиме те ж «Львівобленерго»?

Воробус не супер фахівець в цих справах і єдине що хочеться – це мати таки електроенергію. Бо, якщо газу не буде, то саме за допомогою електроенергії можна грітися взимку.

Вчора, на свято Незалежності вимикання не було, але зауважив цікавий факт, що багато вулиць у центрі міста були неосвічені. Невже там також пішла економія?

Одним словом, у цій темі більше запитань чим відповідей? А можливо Воробус собі щось надумав?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. viking 25.08.2014 пише:

    Купи собі вітрогенератор, постав на даху, і будеш мати електрику коли захочеш 😀

  2. VIK 26.08.2014 пише:

    Воробус, що тебе не вчили екнономити світло? 😀 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*