Газони і боротьба з рагулями

Газони

Воробус часто гуляє нашим містом і завжди старається зауважувати цікаві деталі щоб згодом на них звернула увагу громадськість міста. Деколи це бувають приємні моменти, інколи й не дуже.

Все-таки, хочеться щоб наше місто було найкращим і завжди було де присісти, помилуватися чудовою архітектурою і не лише. Але, інколи люди самі не хочуть помагати у цьому.

Про що будемо говорити сьогодні? Відповідаю, про газони, а саме у якому стані вони перебувають саме у Львові.

Ок, нехай там надворі зима, рання весна, газони в ганебному стані, нічого не росте через мороз, але ж із приходом тепла працівники ЛКП їх скопують, сіють траву і по ідеї все з часом має виглядати гарно.

Тут ключове слово «по ідеї», адже як тільки починає рости трава люди масово її топчуть. Їм ліньки обійти газони, а треба лізти поперек, ходити і так далі. А уявіть собі якщо так з 20-ть людей перейдеться? Що тоді буде з цієї трави?

Наші люди ще не дожили до такого культурного рівня розвитку, коли боротися з рагулізмом треба починати перш за все із себе.

Хоча, не все так погано як здається….

Тему газонів досліджував давно і з часом почав зауважувати, що ці ж люди самі стараються робити так, щоб рагулі їх не топтали. Роблять це переважно мешканці прилеглих до газонів будинків.

Також читайте:   Про святкування Різдва, планку й хто цей мотиватор

Зокрема бачив як на одній із вулиць хтось із людей за допомогою решітки обгородив газони. Ідея непогана. Я думаю рагуль вже точно через верх лізти не буде. Це ж треба один раз перелізти, потім другий.

Інші ж люди бачив що ці ж газони обгороджують спеціальною стрічкою. От йде рагуль, бачить що тут обгороджено і він вже на підсвідомому рівні сюди лізти не буде, а піде на той газон де цього не зроблено, витовче траву, піде собі і насра..ти що хтось думає за благоустрій нашого міста.

Ще бачив як на газонах ставили табличку із надписом – «по газонах не ходити». Знову ж таки рагуль іде, бачить перешкоду і думає що тут щось не так, треба обійти.

Сподіваюся дана публікація стане такою собі точкою відліку і люди нарешті зрозуміють що смітити на вулицях не треба, а бажано викидати ці ж недопалки у смітники, по газонах ходити не треба, бо трава чи квіти не виростуть, пляшки у водойми кидати не треба, бо в них ще деколи люди купаються, приходять посидіти у романтичній обстановці тощо.

Це має бути вже в голові коли виходиш із рівня «школоти». На жаль, поки що із цим ще треба боротися… і багато писати, писати і ще раз писати…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 17.08.2014 пише:

    рагулі-топтуни 😡

  2. Старий пес 18.08.2014 пише:

    а в мене во в сєлі тих газонів нема. Ми з бабов хіба на травку ходим бо курові тре сіна

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*