У Родатичах пройшов шостий за ліком фестиваль “Захід” + фото - Блог про Львів

У Родатичах пройшов шостий за ліком фестиваль “Захід” + фото

Захід-2014

Продовжує свою роботу блог Воробуса. І черговою темою про яку будемо говорити буде культура, адже минулих вихідних у селі Родатичі що неподалік Львова відгримів вже шостий за ліком музичний фестиваль.

На жаль, автору блогу там побувати так і не вдалося бо в цей час був далеко, але завдяки нашим читачам, які допомагають наповнювати ресурс спробуємо написати кілька слів про цю подію.

Отже, розпочну із того, що фестиваль був під загрозою зриву. Всі добре знають яка зараз ситуація в країні і людям явно зараз не до концертів та веселощів. Тому, на засіданні сільської ради села Родатичі було прийнято рішення заборонити проводити фестиваль.

Причина – ситуація на Сході нашої країни і масова гибель людей. Організатори голову села не послухали і фестиваль таки пройшов.

Ще в п’ятницю зранку мені телефонувала хороша знайома і казала наступне, цитую: «Ігоре, їхала сьогодні зранку в село що в Мостиському районі. Так от, добре що я не сідала на потяг. Коли він зупинився, то з нього вийшли всі люди які там їхали. Так багато народу я ще не бачила».

Відвідувачі фестивалю

До речі, за різними даними фестиваль в Родатичах відвідало близько 50 тисяч людей. Тривав він три дні, починаючи від 8 і до 10 серпня.

Ще оди наш дописувач пан Самоліт теж поділився своїми враженнями від цієї культурної події. Так от, далі його цитуємо:

Також читайте:   Завершився 42-й фестивальний сезон Віртуозів

«Минулого року фестиваль мені набагато більше сподобався. Чому? По-перше, місце минулого року було краще. Зараз же було некомфортно. Музика, як завжди – хороша, атмосфера теж.

З доїздом проблем не було ніяких, хоча місцеві на фестивалі заробили багато грошиків. За певну плату людей від автобусної зупинки на фірі доставляли до місця фесту».

Палатки

Поїсти можна було навіть біля наметів, адже ті ж місцеві варили борщ (15 гривень) і приносили в наметове містечко, носили пиво (20 грн за 1 літру Львівського), самогон тощо.

Поруч біля наметових містечок було озеро. Трохи воно смерділо, але для нашого люду – це не перешкода.

Хто відвідав фестиваль? Люди були як із Львова, Харкова, Києва, так і з тієї ж Білорусії. Принаймні з декількома такими мені довелося перекинутися словечками.

Огорожа

На майбутнє хотілося би щоб охоронці були ввічливішими а то я заплатив 500 гривень з а квиток, а вони ще мені наказують де мені можна стояти, а де ні. Будьте простішими!!!

І ще, мало було місць для наметів. Там де безкоштовна ділянка – яблуку не було де впасти, де платна (50-ть гривень) – теж були проблеми.

Одним словом цього року не відчувалося такого духу фестивалю як, скажімо, минулого. Можливо у когось є своя точка зору?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*