Міжнародний день туризму

Міжнародний день туризму

Щось Воробус так сьогодні забігався, що й забув що 27 вересня для мене свято і то велике. І справа тут не у церковному святі – Воздвиженні Чесного Хреста, а в іншому.

Що ж це таке за свято відзначають у цілому світі саме 27 вересня? Відповідаю, міжнародний день туризму.

Вперше свято в світі почали святкувати ще у 1979 році в Іспанії. В Україні ж офіційно його оголосили у 1998 році, коли відповідний документ було підписано президентом України.

Метою свята є показати, що туризм – це здоров’я, відкриття нового для людини, а також потужний вплив на економіку різних країн.

Саме від кількості туристів багато у чому залежить подальший розвиток нашої країни.

Щодо Воробуса, то для мене свято туризму є як ніколи близьким. Коли був малим, то так часто не подорожував, а ось коли вже почав вчитися у ВНЗ, то почав потрохи захоплюватися туризмом, особливо гірським.

Пам’ятаю першим моїм серйозним походом було підняття на гору Парашка. Так, знаю, назва для всіх вас і мене тоді була смішною. Та, навіть зараз не можу сказати що гора аж така легка.

Піднявся, сподобалося і від того часу пішло-поїхало. Пам’ятаю мені нещодавно колега задавав питання на кшталт – «Де бував Воробус?» Знаєте що я відповів? Були наступні слова: «Де я лише не бував».

Також читайте:   Туристичне страхування: навіщо потрібно та які ризики покриває

Це стосується не лише гір, а й різного роду водоспадів, озер, курортів й так далі.

Багато хто із людей любить коли наступає тепло їздити на моря, а от Воробус в цей час планує походи в гори. Я би був не я якби хоч 2-3 рази за літо не підкорив яку-небудь вершину.

Не сперечаюся, туризм є різноманітний. Поїздка на море – це також туризм, похід в ліс на шашлик – це також туризм, поїздка в сусіднє місто – туризм, і навіть виїзд на рибалку теж туризм.

Коли людина десь їздить – вона розвивається, а коли спить на дивані, то самі знаєте що з нею робиться. Окрім целюліту і геморою нічого не заробиш. А так…

Бачиш нові місця, спілкуєшся із людьми, набираєшся досвіду і так далі. От по горах можу сказати, що зустрічав багатьох людей, які не вміли робити елементарних речей.

Після кількаденного життя в диких умовах вони усього навчилися і зараз про це не шкодують.

Подорожувати – це завжди круто!!!

З днем туризму вас, читачі блогу!!!

P.S. Користуючись нагодою, хочу подякувати панові Володимиру за те, що в цей день привітав вашого автора із святом. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*