Львів вшановує пам’ять жертв Голодомору та політичних репресій (фото)

Запалення свічок у Львові

Як відомо, сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій та голодоморів, які відбувалися у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках.

Львів не залишився осторонь цієї події і у місті проводилися різні заходи.

Незважаючи на те, що у Воробуса сьогодні насичений подіями день, я все ж таки поставив собі за мету приїхати о 15 годині в центр та взяти участь у поминальних заходах, апогеєм яких мало стати масове запалювання свічок у пам’ять про наших предків.

Спершу на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку активісти біля пам’ятника Шевченку роздавали перехожим пшеничні колоски, перев’язані чорними траурними стрічками.

Також читайте:   Похід на гору Кукул-2015. Частина друга (фото)

Згодом відбулася поминальна панахида за померлими від голоду яку відслужили священики різних конфесій. А близько 16 години після хвилини мовчання люд почав брати участь у масовому запалюванні свічок.

Не став виключенням і Воробус, який долучився до цієї якби то сказати акції. Приємно що люди пам’ятають за своїх співвітчизників. На площі перед пам’ятником Кобзарю можна було побачити як молодих людей, так і старших які розповідали різного роду історії про минуле.

Пропоную переглянути коротенький фотозвіт про те, як вшановували пам’ять жертв політичних репресій та голодомору місті Лева 22 листопада 2014 року:

Початок літургії

Згадка про воїнів

Панахида

І як не згадати Євромайдан

Люди на площі

Біля пам'ятника Шевченку

Згадуючи Голодомор

Запалюємо

Лампадки

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*