Смуга для громадського транспорту на проспекті Свободи

Смуга для громадського транспорту на проспекті Свободи

Останнім часом у нашому місті з’явилося дуже багато новинок. Їх настільки швидко впроваджують, що ваш автор не встигає все це побачити і згодом розповісти своїм читачам.

Буду старатися у найближчі дні зробити детальні описи усього, а то я нещодавно хотів піти глянути на велозарядку для мобільних телефонів. Збирався, збирався і коли нарешті прийшов, то її вже прибрали у зв’язку із похолоданням.

Чи можливо я її не зауважив? Але, то таке…

Будемо говорити про те, що знаю і бачив. Так от, коли в четвер прогулювався центром нашого міста, то побачив, що на проспекті Свободи запаркувалося дуже багато автівок.

Десь у підсвідомості навіть подумав, що міська влада дозволила паркування в центрі і тепер за це евакуатор забирати не буде.

Помилився… адже транспортні засоби запаркувалися проти правил. Виявляється в ці дні у нашому місті, а саме в самому його серці – центрі робітники почали монтувати спеціальну виділену смугу для громадського транспорту.

Саме вона допоможе автобусах швидше долати вічно забитий пробками центр нашого міста. Ще десь думаю її роблять для того, що 13-й тролейбус, який вже до кінця цього року мають продовжити до пам’ятника Шевченкові теж їхав безперешкодно.

Ідея непогана, але, як завжди, є багато нюансів. Перший з них – це як автобуси будуть ділити між собою дорогу? От уявіть собі приїде автобус, зробить зупинку щоб забрати пасажирів, а позаду інший змушений буде очікувати поки перший не від’їде.

Також читайте:   Відтепер у салонах львівських трамваїв лунає музика Баха

Невже все це враховано? Дай Бог щоб це було так.

Другий нюанс – це згадувані вище водії транспортних засобів. Ну, не люблю я когось обзивати, але реально рагулі і є від того щоб на них постійно робити наголос. Можливо з часом вони і зміняться.

Ну, добре, почали робітники монтувати смугу. То це не означає що треба масово взяти і запаркуватися в центрі за смугою. Невже водії думають, що всі дурні, а вони мудрі?

От приїхав би евакуатор і всіх підряд забрав, був би їм відповідний урок.

Признаюся чесно, нещодавно мав розмову із одним із водіїв. Так от він питався чому Воробус вічно їх критикує. За словами пана стоянок для автомобілів у місті бракує і у безвиході вони ставлять авто де лише можна.

Погоджуюся, але якщо сидіти і мовчати, то ніхто цю парковку не збудує. Ми для чого обирали депутатів, керівництво міста? Треба до них звертатися із відповідним запитом.

Щодо смуги, то як тільки вона запрацює все зацінимо, опишемо, покритикуємо. 😀

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Тарас 01.11.2014 пише:

    “За словами пана стоянок для автомобілів у місті бракує і у безвиході вони ставлять авто де лише можна. ”
    Те, що ти купив машину, не означає, що тобі належить 10 м2 тротуару. Як нема де ставити, то чого їздити на ній всюди де можна і не можна? Як ліньки пройтись 100 м. від найближчої вільної парковки, то сиди дома…

  2. Stakeholder 01.11.2014 пише:

    Ідея хороша, це загальносвітова практика, таким чином забезпечується більша безпека при посадці/висадці пасажирів, і автобуси не вибиваються з графіку через затори. Але звичайно якщо там будуть паркуватися то діла не буде, хоча думаю пару штрафів чи евакуацій мали б вставити клепку.

    От уявіть собі приїде автобус, зробить зупинку щоб забрати пасажирів, а позаду інший змушений буде очікувати поки перший не від’їде.

    а що тут такого? корона йому з голови впаде? тим більше він повинен так робити навіть якщо б там не було ніякої перешкоди, бо великогабаритний автобус не має скакати зі смуги на смугу на такій перенасиченій вулиці як проспект Свободи.

  3. PVS 02.11.2014 пише:

    Vorobus пише:
    За словами пана стоянок для автомобілів у місті бракує і у безвиході вони ставлять авто де лише можна.

    А Воробус не пробував у відповідь запитати чи $рає той пан просто в коридорі, коли туалет зайнятий? Чи може все-таки чекає або шукає іншу кабінку? От якщо рагуло-пан вважає, що паркуватися можна де завгодно, то нехай і спорожнятися також почне де завгодно. Подивимося як за швидко він дістане по писку або загримить в кутузку. Якби наше нешановне ДАІ нагадалося в чому полягає їхня робота, а люди перестали терпіти рагулізм, то за парковку де попало результати були б ті самі.
    Нажаль маємо те, що маємо 🙁

  4. Рагулі 02.11.2014 пише:

    Парковки в Львові вистачає, тільки не треба боятися про трусити своїм жиром 100 чи 200 метрів.

  5. Ю 03.11.2014 пише:

    якби ж то 100-200 метрів…
    Я по приїзді в центр готовий би йти навіть від пл Петрушевича – але й там не завжди знаходив місце для парковки. Деколи доводиться кружляти довше, ніж займає дорога до Львова. Аргумент “нащо купив машину – ходи пішки/на ровері/маршруткою” взагалі дикий якийсь…

  6. Stakeholder 04.11.2014 пише:

    Просто потрібно відвикати постійно пертися в центр, в людей така психологія, що якщо вже взяв машину, то треба обов’язково нею їздити від брами до брами. Що до парковок, то їх у центрі не буде ніколи, бо будівництво там надто дороге і складне, і в результаті та парковка теж буде дорогою, і ніхто нею не буде користуватися, і машини й далі будуть на тротуарах. У місті портібно розвивати громадський транспорт, щоб люди, які добираються наприклад з передмістя користувалися ним, або в крайньому разі могли залишити машину периферії, на дешевій парковці де вона зможе стояти цілий день.

  7. Ю 04.11.2014 пише:

    Так, на жаль, є таке з психологією. Хоча особисто мені не обов’язково “до брами”. Але хоча б так, щоб не 30хв ще йти. В центр потрібно по справах, по роботі і, на жаль, ти не завжди можеш впливати на місце.

    Чекаю розвитку електротранспорту. Радий будівнитву трамваю на Сихів. З радістю би їхав до Львова машиною на Санту, а звідти новим електроном з комфортом в центр…
    Надіюсь через років 20-30 з будь-якого напрямку “окраїн” Львова буде сучасний трамвай/тролейбус в центр. В самому ж центрі буде дозволено рух тільки для них.

  8. vbhjckfd 20.11.2014 пише:

    >За словами пана стоянок для автомобілів у місті бракує і у безвиході вони ставлять авто де лише можна.

    А чого це вони свої проблеми перекладають на пасажирів громадського транспорту й пішоходів? Відсутність парковок – проблема автомобілістів.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*