Погадаймо на Андрія - Блог про Львів

Погадаймо на Андрія

Погадаймо на Андрія

Сьогодні надворі 12 грудня, п’ятниця, а це означає, що черговий робочий тиждень поступово підходить до свого завершення. Недаремно кажуть, що час минає дуже швидко.

Не встигли ми відбути одні вихідні, як наступають інші. А вони, до слова, обіцяють бути дуже і дуже цікавими. Чого лише вартує сьогоднішня ніч, яку в народі називають – Андріївськими вечорницями.

Ввечері із 12 на 13 грудня дівчата збираються до купи і починають гадати на свого судженого. Так вони вже хочуть знати яка доля на них чекає: задрот, принц на білому коні чи алкоголік. 😀

Хлопці ж довго не думають і хочуть всіма методами дівчатам насолити. Як мені казали старші люди, в цю ніч хлопцям все дозволяється, головне щоб дітей після цього не було. 😀

Традиційно, перед Андріївськими вечорницями, блог Воробуса дає кілька «рецептів» гадань на Андрія.

Отже, не гаймо час, бо день маленький, а поїхали…

1. Гадання на сусідах.

Суть цієї забави полягала в наступному. Дівчата збиралися компанією і підходили по черзі до вікон будинків де живуть великі сім’ї і слухали що там кажуть.

От, якщо дівчина підійшла до вікна, а там хтось кричав «сядь», то сидіти цій панянці в дівках ще як мінімум рік. Якщо чути слова на кшталт «А ну вийди з хати», то чекає на дівчину заміжжя.

Якщо ж , скажімо, тишина в хаті і спокій, то це означає, що після свят в житті дівчини будуть кардинальні зміни.

Також читайте:   Голосування за найкращу пісню у конкурсі "Заспівай у Воробуса"

2. Гадання на дровах.

Не знаю як зараз, а колись у більшості сіл люди палили дровами. А для того треба було виходити на вулицю, йти в стодолу і їх брати.

Так от, дівчата по черзі підходили і брали дрова купкою. Згодом їх несли до хати і рахували. Якщо була парна кількість, то заміжжя не за горами, якщо ж навпаки, то сидіти дівчині ще у дівках.

3. Ворожіння на сон.

Суть проста: треба ввечері протягом довгого часу дивитися в дзеркало, а згодом лягти спати. От хто дівчині присниться, та і доля на неї чекає.

Головне щоб в дзеркалі дівчина не побачила яку-небудь чупакабру. 😀

4. Гадання на собаках.

Суть проста: дівчата виходять на вулицю після 12 ночі і слухають а де ж гавкає собака. Якщо в районі хати Петра, то наречений буде саме звідти. Якщо ж в районі хати Омелька, то відповідно звідти.

Є ще прикол, що собака може і взагалі не гавкати. Тоді, сидіти дівчині ще довго в дівках.

5. Гадання на квітках.

Дівчата збиралися в хаті, приносили 10-ть різних квіток і по черзі обирали їх. Згодом в хату запрошувалися хлопці і вони обирали квіти. Хто з ким зійшовся – це і була доля. 😀

Ну, прямо як печерні часи.

Яким би гадання не було, пам’ятайте що ми творці своєї долі. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Омелян Косопизд 12.12.2014 пише:

    Гадання на собаках….хмм а у Львові так не погадаєш всіх псів потравили вже, хіба прислухатися де гудуть алкоголіки 😆 😆 😆

  2. Stakeholder 12.12.2014 пише:

    Омелян Косопизд, хіба у Львові травлять бродячих собак? 😮

  3. PVS 12.12.2014 пише:

    Stakeholder, травлять. І не тільки бродячих.

    Не перевелися ще люди, які не розуміють, що треба не пса травити, а господарю риляк начистити.
    А все через те, що наші львівські псярники о#уїли вкорінь: можуть на дитячому майданчику пса вигуляти – потім діти «сюрпризи» в пісочниці відкопують. Коли без намордника йде чихуа-хуєнятко – то я ще якось зрозумію (хоча ті мікроцефали собачого світу вольтануті на всю голову і дитину вкусити можуть легко і просто), але ж в нас без нього гуляють і доги-бульдоги і вівчарки і ті відверто бійцівські уродці (на свиней подібні – не знаю породи).
    Так що людей цілком можна зрозуміти, хоча – повторюся – метод не одобряю.

  4. Sakeholder 13.12.2014 пише:

    PVS, те що роблять окремі люди з якихось своїх особистих причин це вже на їх совісті, страшно коли цим займаються офіційно комунальні служби)

  5. Омелян Косопизд 16.12.2014 пише:

    PVS, Я під столом 😆 😆 😆 прямо в точку

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*