Враження від перегляду фільму Хоббіт: Битва п’яти армій

Хоббіт: Битва п'яти армій

І знову огляд фільмів на блозі Воробуса. На цей раз його робити буде не автор блогу – пан Воробус, а наш активний дописувач – Омелян Косопизд.

Поділиться він враженнями від фільму, який зараз у всіх на устах і його назва – Хоббіт: Битва п’яти армій.

Давненько Омелько Косопизд не ходив в кіно, але усьому колись таки приходить кінець і цей кінець таки настав, коли я взявши гарну пацульку, пішов на продовження культового фільму про Хоббіта.

Прем’єра цього фільму відбулася у світі 1 грудня, до нас же фільм прийшов 11 грудня.

Режисер – Пітер Джексон
сценарій – Френсіс Уолш, Філіпа Бойенс, Пітер Джексон, …
продюсери – Керолін Каннінгем, Пітер Джексон, Френсіс Уолш, …
оператор – Ендрю Лесні
композитор – Говард Шор.

В ролях:

Мартін Фріман, Іен Маккеллен, Річард Армітедж, Джеймс Несбітт, Кен Скотт, Грем МакТавіш, Вільям Кірчер, Стівен Хантер, Дін О’Горман, Ейдан Тернер.

Бюджет фільму дуже великий – 117 600 000 доларів. Багатенько правда? Зовсім я не здивувався, коли зал в ТРЦ «Кінг Крос Леополіс» був забитий вщент.

Ціна квитка, до речі, коливалася в районі 100 гривень.

Сюжет.

Як же без нього.

Отже коротко про фільм , після того як Торін Дубощит з компанією гномів та хоббітом БільбоБегінсом розбудили дракона Смоуга починається якраз третя заключна частина трилогії Пітера Джексона «Хоббіт».

Також читайте:   Хапай і біжи

Отже, розлючений дракон починає палити ближнє село і наводить жахіття на все населення, яке поспіхом втікає у пошуках кращої долі .

Але, знаходиться сміливець Бард , який все ж таки пострілом стріли влучає в серце дракону. І тут розпочинається кульмінація: всі царства дізнавшись про смерть дракона стягують свої війська до гори із золотом, яку охороняють Торін зі своєю ватагою.

Першими оточують гору армія ельфів та люди на чолі яких Бард –лучник , потім підтягуються гноми на чолі яких Даін і всі намагаються вмовити Торіна віддати золото без війни.

Гендольф ,який примчався з полону повідомляє, що орки на чолі з Азогом будуть з хвилини на хвилину, а з ними як то кажуть без шансів домовитись.

Кульмінація фільму – це ж звісно епічна битва яка триває десь 1 годину , в IMAX – це виглядає дуже класно.

Загалом враження від фільму двозначні оскільки є певні мінуси , яких я не зрозумів наприклад , як могли 13-ть гномів охороняти фортецю і всі королівства з ними ведуть ще якісь переговори , а гномам на все наплювати вони хочуть війни, і потім коли вони біжать воювати винищують тих орків тисячами.

Можна багато розповідати про фільм , але тоді вам не буде цікаво дивитися.

Моя оцінка десь 7/10 балів.

Автор статті: Омелян Косопизд.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*