Якщо знайшли ланцюжок з хрестиком на вулиці - Блог про Львів

Якщо знайшли ланцюжок з хрестиком на вулиці

Ланцюжок з хрестиком

Тільки вчора Воробус згадав за рубрику «Запитай у Воробуса» як вже сьогодні люди почали надсилати свої запитання.

По можливості буду намагатися на них відповідати.

Розпочну із найцікавішого запитання, а таким, на мою думку, є питання від дівчини, яка назвала себе ВарВара.

Далі цитую:

«Поверталася з роботи додому і знайшла на вулиці срібний ланцюжок та хрестик. Щось мені в душі сказало, що його треба підняти. Так і зробила, потім питала людей що вони думають про це і вони мені сказали щоб я викинула знахідку бо це не до добра. Підкажіть що мені робити?»

Чесно признаюся, над цим питання нашої читачки думав довго, розпитував люд протягом дня, читав статті в інтернеті. І можу зараз сказати наступне.

Як завжди, є дуже багато точок зору.

Перша – існує повір’я, що піднімати ланцюжок, а тим більше хрестик на вулиці чи в закритому приміщенні не можна ні при яких обставинах а тим більше його згодом носити.

Чому? Люди кажуть, що таким чином всі проблеми колишнього власника цінності перейдуть до вас. Також, як варіант можуть початися проблеми в сім’ї, біди і так далі.

Друга – що піднімати речі можна, але згодом цінність треба або покропити свяченою водою або ж піти до церкви з нею. Кажуть, що саме після такого обряду людина сміливо може носити цінність.

Третя – що прикмети це від лихого і якщо людина вірить в Бога, то в забобони не вірить і ніколи цим займатися не буде.

Також читайте:   Куди зникли копійки?

Ну, знайшов ти ланцюжок і що тут такого? Якщо власника нема, то чому б не носити й собі то срібло чи золото? За таким самим принципом можна і не піднімати гроші, бо вони були чиїмись, а зараз будуть вашими.

Що робити в даному випадку людині з іменем Варвара? Пораду то я можу дати, але це не означає, що до неї треба прислуховуватися.

Найкращим варіантом, звісно, що буде подання оголошення в газету що хтось загубив ланцюжок з хрестиком. Якщо це приміщення, то ще легше. Людина що загубила цінність з часом може сюди навідатися і запитати чи бува хтось не знаходив її приватну власність.

Коли і цього робити не хочете, то краще здайте срібло в ломбард і заробите кілька гривень, але явно не носіть чуже.

Воробус є прихильником того, що цінні речі треба купляти за чесно зароблені гроші і ти прекрасно будеш знати що це твоє, а не якогось Петра що зараз плаче у зв’язку із втратою цінного предмету.

Пам’ятайте, що на чужому горі щастя не збудуєш.

Так само хочеться почути і думку читачів ресурсу щодо цього делікатного питання. Як ви вважаєте, носити чужі ланцюжки можна чи не вартує?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*