Вандали розбили фігуру Божої Матері на Погулянці - Блог про Львів

Вандали розбили фігуру Божої Матері на Погулянці

Вандали розбили фігуру Божої Матері на Погулянці

Тим, хто каже що Воробус пише лише на спортивні теми можу сміливо відповісти, що останнім часом навчився я і писати на суспільні теми. Якось вже стало хорошою звичкою йти або на роботу або з роботи і шукати в місті цікавинки.

Хоча, не сперечаюся, на вихідних автор блогу теж багато гуляє і саме сьогодні, 17 січня мені довелося побувати в досить таки цікавому місці.

Називається це місце – Погулянкою, яка знаходиться недалеко від центру нашого міста.

Пригадую, що кілька місяців тому Воробус писав дуже багато цікавого про цей парк відпочинку, адже не секрет, що тут часто гуляють старші люди, приходяться цілуватися закохані, оздоровлюватися спортсмени і так далі.

Про негатив говорити не буду, бо він і так буде присутнім у цій публікації.

Перед тим як про нього написати пообіцяю собі та й читачам ресурсу що як тільки лише на вулиці потепліє обов’язково візьму фотоапарат і пройдуться по всіх джерелах нашого міста. А їх, до слова. у нашому місті є ой як багато.

Кажуть щоправда що пити воду із них у переважній більшості не можна через заборону місцевих санстанцій. Але, це вже вибір кожного що робити.

Якщо людина впевнена в собі, то нехай робить все що хоче.

Тепер до теми публікації. Так от, гуляючи по Погулянці натрапив Воробус на джерело на якому не бував вже роками.

Також читайте:   Великодній ярмарок 2011 у Львові

Люду там як було колись багато, так і залишилося багато тепер. Люди приходяться сюди із баклажками, каністрами, бідонами тощо щоб набрати води.

Що вони з нею роблять не знаю, але перед нами черга в десять-дванадцять людей точно була.

Прийшов автор до джерела, задумався і так собі думаю а чого ж тут не вистачає. Щось тут явно не так.

І лише за декілька хвилин мій хороший приятель мені показав залишки фігури Діви Марії, яка стояла тут роками.

Кому ж вона заважала? Пробуємо питатися місцевих. У черзі за водою стояла пані Галина. На моє запитання про фігуру Марії вона сказала наступне, цитую: «Приходжу сюди дуже часто і в один прекрасний день зранку зауважила що фігуру розбили на три частини. Сталося це приблизно три тижні тому назад».

Звісно, що як це часто буває в нашій країні ніхто нікого не бачив і нічого не чув.

Я вже писав сотню тисяч разів, що люди просто рагулі і рагулі кончені. Ну, як можна бити святині? Невже ці вандали думають що це їм зійде з рук? Так, Воробус не бачив хто це зробив, пані Галя і ще тисяча людей не бачили, але ж Бог то все бачить.

Не знати тепер коли фігуру тепер від реставрують…. Прикро…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. RomanT 17.01.2015 пише:

    За все відповідь дадуть сповна вандали — Там Наверху Бог все бачить. Не будуть знати ні дня, ні години

  2. Stakeholder 18.01.2015 пише:

    Не буду захищати рагулів, яким подобається щось розбивати і руйнувати, але якщо подивитись на все це з іншої сторони, то виникає також запитання: а навіщо ставити такі скульптури в таких неконтрольованих місцях? А давайте ще десь у якомусь провулку в спальному районі, в “точці” де регулярно збирається різна нечисть і неадеквати щоб побухати, чи покурити теж поставимо скульптуру Божої Матері? Ми цим покажемо, що ми є великими праведниками? Як на мене, то це більше схоже на фарисейство і брак розуму.

  3. PVS 19.01.2015 пише:

    Stakeholder пише:
    а навіщо ставити такі скульптури в таких неконтрольованих місцях?

    Як написав один мій співробітник (на зовсім іншу тему, але тим не менш): весь прикол в тому що світ норовить підмінити норми моралі технічними засобами контролю.

    Місце не має бути контрольованим. Має бути борзометр нормально відрегульований. А відрегулювати його можна якщо правоПохоронці знову стануть провоОхоронцями і будуть реагувати на всі злочини. А то в нас поки нікого не вбили — все в порядку — можна не напрягатися.
    І ніби не складно все вирішується — відповідальністю міліції за все, що відбувається на їх території. Але це нікому не вигідно. А от якби заставили дільничих побілити всі стіни з графіті, то вже на другий день вся бидлота, яка розмальовує стіни була б в КПЗ, на обліку, оштрафована і «построєна» (та ще й за компанію з батьками і вчителями). І в 99% відпаде бажання х-ню творити.Ну а решта 1% — рано чи пізно «загримить» за щось серйозніше — неадеквати, соціопати і просто дегенерати ніколи не переведуться 🙁

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*