Великому посту дано початок - Блог про Львів

Великому посту дано початок

Великому посту дано початок

Не лише премією «Оскар» та весняною погодою живе в цей понеділковий день – люд. Є ще одна подія про яку ми не можемо не згадати.

Хто ходить в церкву та вірить у Бога, той знає, що саме 23 лютого у християн розпочався Великий Великодній піст.

Триватиме він аж до 12 квітня – дня, коли Христос Воскресне і ми будемо святкувати свято – Великодня.

Що не кажіть, а цьогоріч Паска буде швидко і є велика ймовірність того, що в цей день на вулиці ще буде лежати сніг. А чому б і ні?

Клімат зараз ой як суттєво змінився. В січні тепло, а в березні трапляються завірюхи.

Як поводити себе у піст і чи взагалі треба себе в чомусь обмежувати?

Моя думка така, що кожна людина хазяїн свого життя і знає що робить. Тому, нікому своєї думки Ігор Воробус не нав’язує, а навпаки завжди готовий посперечатися.

Так от, щодо посту моя думка така, що якщо Ісус Христос за нас терпів, то чому б і нам хоч трохи, але не попостити. В ідеалі було би утриматися протягом всього періоду, то хоча треба мати утримання в перший та останній тижні.

Що ми маємо на увазі під терміном – «утримання».

Найперше, це молитися до Бога, ходити в церкву. Божа підтримка нам зараз як ніколи потрібна. Ситуація в країні залишається напруженою, ніби є перемир’я, але ж лихі люди все рівно стріляють, вбивають наших людей.

Також читайте:   Християнство на Русі: морально-психологічна чи політична необхідність?

Чого вартує вчорашній теракт у місті Харкові.

Друге – ходити в церкву. Це ж не так складно хоча б раз в тиждень, в неділю сходити та помолитися за рідних, друзів, країну тощо.

Третє – обмежити себе у розважальному плані. Нещодавно Воробус познайомився із дуже хорошою дівчиною. Так от, вона при розмові зі мною погодилася із тезою, що в період війни якось танцювати, ходити на дискотеки, пиячити – не пасує.

Це просто неповага до своєї Батьківщини.

Четверте – алкоголь.

Якщо для когось алкоголь – це основа для життя, то я так явно не вважаю. Є моменти коли можна собі піти з друзями на те ж пиво, випити оковитої на святах, але не кожного дня.

Ви думаєте в цей понеділковий день таких не буде? Будуть ще й як. Не вірите, то походіть після 6о- вечора по львівських генделиках.

П’яте – обмежити себе у споживанні м’яса, жирних продуктів. Ясно, що протягом цілого посту – це важко, але принаймні в кінці посту…

Шосте – не забудьте сходити до сповіді. Кажуть, що раз в рік людина має поговорити з Богом і це робиться у Великодній піст.

Без Бога – а ні до порога….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. nata 28.02.2015 пише:

    Допоможіть знайти пані офіціантку, яка постраждала через тупість русомовних дівчат, через непістні драники.Дівчата принесуть вибачення, та відшкодують зле.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*