На відпочинок – до Вірменії - Блог про Львів

На відпочинок – до Вірменії

Вірменія

До числа найдавніших держав на Південному Кавказі відноситься Вірменія. Вірменія вважається найпершою християнським державою, а сама держава вважається однією із найдавніших на Землі.

Історичні джерела говорять про те, що вже в IX-VI столітті до нашої ери на території сучасної Вірменії існувала могутня держава Урарту. Минулі часи, які прокотилися над цією стародавньою землею, залишили тут свої незабутні сліди. Тому за кількістю історичних та культурних пам’яток цю країну вважають однією з найцікавіших у Старому Світі.

Тут, на цій землі, у туристів є можливість познайомитися з численними монастирями, які зацікавлять своєю тисячолітньою історією і шедеврами архітектури (раджу неодмінно відвідати монастирі Гегард та Хор Вірап). Відвідавши Вірменію, ви ніколи не зможете забути дивовижні гірські ландшафти, скелі з глибокими ущелинами ідеально правильної форми, гори-велетні, зелені пагорби і багато іншого. Познайомитися з головними пам’ятками країни можна на сайті http://araratour.com/ru/.

Монастир Гегард

Майже вся територія країни знаходиться на висоті більш ніж 1000 метрів над рівнем моря. Особливий інтерес у туристів викликає високогірний курорт Цахкадзор, розташований на висоті 3200 метрів над рівнем моря. Важливо відзначити, що курорт приймає гостей, як взимку, коли можна покататися на лижах чи сноуборді, так і в літній час. До числа головних визначних пам’яток курорту відноситься старовинний монастир Кечаріс, який був побудований ще в XI столітті.

Також читайте:   Як Воробус був на Медової печери

Монастир Кечаріс у місті Цахкадзор

Ну, а якщо ви хочете поправити своє здоров’я, то до ваших послуг високогірний бальнеологічний курорт Джермук. Його теплі мінеральні води за своїм хімічним складом і лікувальними властивостями нічим не поступаються знаменитим водам Карлових Вар.

Курорт Джермук

Також слід згадати про знамените озеро Севан, яке є джерелом лікувальних мінеральних вод. І, крім усього, ви можете пооглядати тут різні цікаві пам’ятки чи просто поплавати в цьому унікальному озері.

Озеро Севан

Ну, а не відвідавши столицю Вірменії місто Єреван – це значить не побачити повністю країну. До речі, громадянам України для відвідування цієї країни не потрібна віза. І крім того ціни тут невисокі порівняно з Європою, тому вам не доведеться сильно витрачатися.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*