Вулицями Львова пройшла Хресна Хода - Блог про Львів

Вулицями Львова пройшла Хресна Хода

Хресна Хода-2015

Вже традиційно в день Хрестопоклонної неділі Львовом проходить Хресна Хода, яка збирає під своїм знамена тисячі львів’ян.

2015 не став виключенням і 15 березня у місті Лева знову відбулося грандіозне дійство.

Незважаючи на те, що ваш автор ще досі перебуває на лікарняному такого пропустити не міг і хоч і не у всій, а в частині Ходи участь такти взяв.

Розпочиналася Хресна хода, як завжди, біля церкви святого Михайла. Тому, не дивно, що в центр люди почали з’їздитися з усіх куточків міста ще задовго до її початку.

Воробус їхав із району перехрестя вулиць Стрийська-Наукова, то залізти в транспорт було дуже важко. Щастя, що є такий транспорт як тролейбус, який може перевезти дуже велику кількість народу.

Зупинка Шота Руставелі і колона людей масово прямує до першої зупинки Ходи – церква святого Михайла.

Приємно, що серед людей можна побачити як старших людей, так і молодь, яка не сидить в барах або спить вдома, а йде молитися до Бога. Адже без Нього – нікуди.

Особливість цьогорічної Хресної Ходи було те, що на цей раз люди несли березовий хрест, який привезли зі Сходу нашої країни.

Саме там окупанти стріляли по наших військовослужбовцях, але саме березовий хрест допоміг їм залишитися живими.

Також читайте:   Коли після ремонту відкриють вулицю Куліша?

Також сьогодні не було історій про падіння Ісуса під хрестом, Симеона та Вероніку. Кожної зупинки священнослужителі зачитували не стації хресної дороги, а розваження Митрополита Андрея Шептицького.

І ще всі парафіяни молилися за полонених, військових, наших Героїв, які поклали тіло за свою країну.

Натовп

Хода від станції до станції супроводжувалася співанням пісні «Ісусе, Ісусе, помилуй нас», також читанням творів Тараса Шевченка.

Принаймні рядки «Думи мої, думи мої» ваш автор неодноразово чув.

Священнослужителі

Серед відомих людей на Ході можна було побачити мера міста – Андрія Садового та голову ЛОДА – Синютку.

Хресна хода простягалася такими вулицями як площа Галицька, проспект Свободи, вулиця Дорошенка, Листопадового Чину і завершилося все біля церкви святого Юрія.

Завершилося все близько 19 години і це ви можете побачити за допомогою фото, яке прислав нам у редакцію наш читач – Олег Вертоліт.

Остання зупинка - церква Юрія

І ще, насамкінець скажу, що радувало око не лише велика кількість людей, а й погода. Вчора цілий день падав дощ, сніг, а вже сьогодні Бог зробив так, що вийшло сонце, подував легенький вітерець.

Хресна дорога вулицями міста вдалася. Незабаром свято Великодня.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*