Готувати на пару корисно і легко - Блог про Львів

Готувати на пару корисно і легко

Готувати на пару корисно і легко

Пароварка незамінна річ у домі тих людей, котрі стежать за своїм харчуванням, щоб їжа була не тільки смачною, але й корисною, зберігала свої позитивні властивості. Також їжа, приготована у пароварці, підійде людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Більше рецептів смачних та корисних страв дивіться на моєму авторському блозі Янусина кухня!

Парове харчування найкраще підходить для хворих органів травлення. Для серцево-судинної системи також важлива парова кухня, в якій виключені жирні, гострі і копчені страви, страви з підвищеним вмістом холестерину. Парове харчування рекомендується при порушенні обміну речовин, надлишковій вазі, алергії та інших захворюваннях. Ну і ще важливі категорії людей, які потребують самої здорової та легкозасвоюваної їжі – це вагітні жінки, діти, літні люди і всі ті, у кого організм часто піддається впливу різних несприятливих чинників.

У пароварці можна приготувати практично будь-які страви з м’яса, риби, морепродуктів, яєць, овочів, у тому числі з картоплі, круп. На пару виходять чудові пельмені і вареники, запіканки, фруктові десерти і навіть торти.

Існує всього декілька видів продуктів, які готувати на пару не потрібно. Насамперед, це макаронні вироби (особливо з м’яких сортів пшениці), квасоля і горох (бобовим необхідно багато води), деякі види грибів (з них перед вживанням виварюють токсичні розчинні речовини) і деякі субпродукти (нирки), які перед вживанням також відварюють у великій кількості води.

Сучасні моделі пароварок багатофункціональні, що дуже зручно. Наприклад, можна використовувати пароварку одночасно для розморожування продуктів, стерилізації дитячих пляшок або швидкого розігріву їжі. За допомогою деяких пароварок можна навіть консервувати продукти.

Також читайте:   Як обрати кейтеринг у Львові та області?

Їжа в пароварці не підгоряє та не пересушується, і тому не потрібно постійно бути на кухні під час готування. Досить завантажити продукти, виставити час приготування. Все інше пароварка зробить сама.
У пароварці можна одночасно приготувати декілька страв, при цьому використовуючи продукти, що вимагають різного часу теплової обробки. Те, що готується довго, слід помістити в нижій відсік, а те, що швидко, – у верхню частину.

І важливий момент для багатьох господинь: пристрій легко мити, так як їжа, яка в ньому готується, практично не пристає до дна і стінок пароварки.

З пароваркою можна обійтися без особливих кулінарних умінь і завзяття до процесу – вона допоможе тим, хто не любить готувати. Помістіть продукти у пароварку, і вони приготуються самі.

Мінус насправді один. Несерйозний і спірний. Для тих, хто вперше пробує їжу на пару, вона може здатися трохи прісною і не настільки смачною через відсутність смаженої рум’яної скоринки. Але це лише справа звички. Для того, щоб гідно оцінити парову кухню, можливо, буде потрібен якийсь час. Адже дуже часто наша їжа місить усілякі підсилювачі запаху і смаку, наші нюхові і смакові рецептори змушені адаптуватися до такої надстимуляції, в результаті чого їх чутливість сильно знижена. Але через один-два тижні харчування природною їжею можна відчути, що у кожного продукту є свій власний неповторний смак.

Джерело: Інтернет-магазин посуду Next-Buy.com.ua

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Леонард 26.06.2015 пише:

    Привiт !
    Коментар не по темi але цiкава новина:
    Почався – Міжнародний еко-культурний фестиваль “Трипільське коло 2015. Вогонь”, проходитиме з 25-28 червня, м.Ржищів.
    Зi Львова виступатиме Атмосфера. Буде цiкаво, Але хочу попередити Що йде дощ i буде по прогнозам йти. Це для Тих Хто в Темi!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*