Як Воробус їздив на тихе полювання - Блог про Львів

Як Воробус їздив на тихе полювання

Воробус і гриби

Вихідні завершуються…. Минули вони під акомпанемент теплої погоди і великої кількості справ у вашого автора.

Воробус знову не спав на дивані, а за час відсутності футзалних баталій вирішив поїхати на дачу щоб спершу попрацювавши вже наступного дня піти на гриби – вперше в цьому сезоні.

Признаюся чесно, на гриби вже цього року їздив, але було це біля Львова і то я приїхав туди на пів години щоб глянути чи нема бува опеньок.

Їх не було, тому Воробус довго не ходив, а зібрався й поїхав додому. На жаль, вільного часу посеред тижня у мене зараз нема, тому поїхати в гори на білі гриби можливості нема.

Приходиться користатися тим що є, а є у мене дача біля якої є великі ліси в яких, за словами місцевих мешканців, кілька днів тому з’явилися гриби.

Що ж, ранком неділі, близько пів на восьму, зібрав ваш автор кульок, взяв кілька канапок, дядька і пішли ми шукати лісові дари.

Цю місію я ще назвав досить таки цікаво – «тихе полювання». Пам’ятаю на тижні прочитав цю фразу в одного цікавого пана, який повернувся якраз із грибів.

По приході в ліс я і дядько розділилися й почали шукати гриби. Що одразу ж кинулося в очі та на слух, що в лісі є не лише Воробус і його родич, а й ніші люди.

Інколи крики: «Петро, де ти пропав? Міську, ходи сюди» були такими частими, що аж на мить подумав – точно нічого не назбираю.

Благо, що вже на самому початку полювання вдалося знайти близько 13 грибів. Були це переважно підосичники та козарики.

Також читайте:   Якою буде погода на Великодні свята

Паралельно дядько натрапив на гливи. Він навіть вирішив після цього, що буде збирати лише їх, а якщо накраплятиме на козарі, то віддаватиме їх мені.

Але, то таке…

Опісля хорошої знахідки на початках у Воробуса з грибами настав застій. В деяких моментах я навіть ходив між кущами та говорив грибам щоб вони вилазили. Ну, як так, що вони поховалися…

А присутність грибників все збільшувалася. 10-ти хвилинний сніданок і ми приймаємо рішення змінити місце дислокації.

Як виявиться, це рішення було обґрунтованим. За кількасот метрів ми знову зайшли в березки і там ваш автор вже дійсно відчув що таке гриби. Дядько теж не залишився скривдженим, адже його глив побільшало.

Збирали би ми в цьому місці довго якби не компанія із 5-ти чоловік, які зайшли в ліс, стали немовби мали братися за руки і почали шукати гриби.

Зрозумів, що якщо вони й біля нас перейдуть, той циганам після них не буде що робити.

Тому ми тихенько сховалися, а згодом і взагалі покинули це місце.

Куди пішли? Повернулися назад – до точки відправлення. Вже лісових друзів було не так багато, але мені вистачило. Окрасою полювання стала знахідка двох білих грибів.

У підсумку повернувшись додому ваш автор нарахував у загальному 97 лісових гостинців. Трохи менше назбирав дядько, але в нього окрім «кольорових» була майже ціла сумка глив.

Для тих, хто сумнівається чи їхати на гриби чи ні скажу, що однозначно їхати. Поки є тепло – треба брати максимум.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 05.10.2015 пише:

    А оказывается,что наш Воробус, – самый настоящий обманщик.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*