Другий тур виборів мера Львова: погляд зсередини - Блог про Львів

Другий тур виборів мера Львова: погляд зсередини

Вибори мера

Від подій спортивних переходимо до подій політичних, адже вчора у великих містах України де не було в першому турі обрано мера, проходив другий тур.

Так, як Воробус був членом ДВК у першому турі місцевих виборів, вирішив спробувати свої сили і в другому турі.

А чому б і ні? Неділя у мене була вихідна, то чому ж не піти й не заробити трохи грошей? Багато хто відмовлявся з колег від повторного голосування мотивуючи своє рішення малою оплатою праці.

Це їхнє право, але якщо говорити по грошах, то і справді людям платили десь половину суми від тієї, яку вони отримали у першому турі.

Порадувало те, що при отримані грошей відомості були заповненими, а то бачив я у своєму житті всіляке. Бувало приходиш, дають тобі відомість, там вказані твої прізвище та ім’я, місце для підпису, а от графа «сума грошей» – пуста.

Повертаючись до теми безпосереднього волевиявлення, то на цей раз все було досить таки просто. Виборець приходив, йому видавали бюлетень де були вписані два кандидати на посаду мера міста Львова: Руслан Кошулинський та Андрій Садовий.

Деякі люди навіть питалися, а чого так мало їм дають паперу? Народ звик до довгих бюлетенів.

Явка на цей раз була дуже малою. На нашій дільниці з 2300 людей прийшло голосувати приблизно тисяча людей. Це менше 50-ти відсотків.

Хоча, казали мені інші члени комісії, що це ще і так добре, враховуючи як люд йшов голосувати до обіду.

Також читайте:   З якими неадекватами доводиться зустрічатися членам виборчої комісії

Що кинулося в очі, що молодь дуже мало голосувала. Якраз за цими людьми майбутнє, а вони просто вибрали розваги замість волевиявлення.

Спостерігачі. Їх цього разу було дуже мало. Якщо мені не зраджує пам’ять, то їх було троє. А згадайте що робилося у першому турі.

Хоча, а для чого більша кількість? І так половина членів комісії йшла від Кошулинського, а половина від Садового.

Казуси? Їх фактично не було. Навіть зіпсутих бюлетенів було на диво мало. Хтось просто закреслював обидвох кандидатів (не знаю для чого тоді взагалі йти голосувати), хтось малював картинки, а хтось як один із виборів висловився словесно про нашого діючого мера.

Камера

Ледве за неї не забув. Фішкою другого туру виборів мера була саме вона. Спершу вона була направлена на урни, а потім ще й на стіл де відбувався підрахунок голосів.

Приїздило ОБСЄ з яким Воробус навіть встиг перекинутися кількома словами. Звісно, я більше жартував, але не поспілкуватися з панянкою з Європи я не міг.

До 22 години все вже було пораховано… В принципі там і рахувати не було що.

Хто мені сподобався цього разу, так це колектив нашої ДВК. Настільки приємних людей вже давно не зустрічав.

Вибори завершилися…. Чергові… Кажуть незабаром будуть нові – парламентські, а поки що це вже історія….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Lorexin 17.11.2015 пише:

    Ну не вірю я, що Садовий пройшов ! Ну ніяк не вірю! …як і не віриться, що пораховано було правильно! Об”єктивних аргументів немаю, хіба те що чую від своїх друзів за кого вони голосували…

    • Василь 17.11.2015 пише:

      Вірити не обов”язково… Зверніть увагу не на відсотки – а на абсолютні цифри.
      Думаю, що кількість голосів, які набрав Кошулинський в першому турі, така ж сама, як і вдругому турі. А далі, просто арифметика з відсотками, явкою і т.д.
      Хоч я і не підтримую свободівців, але мушу визнати що виборці вони дисципліновані.
      Виборець же Садового – лінивий. Навіщо іти на дільниці, якщо їхній кандидат все-одно переможе. Так що зарухалися аж після обіду, коли стало відомо яка явка, і прийшло розуміння що при явці нижчій за 28% можлива перемога Кошулинського.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*