Качки в центрі міста Львова

Качки

Робочий тиждень триває. Щось сьогодні день видається таким скучнуватим, що Воробус навіть не знає як себе самого перебороти і пробувати починати щось робити.

Лінь мене просто вбиває. І на роботі нічого не можу робити, і блог оновлювати також не можу. Щось зі мною відбувається…

І якби не жива природа, то, мабуть би й сумував ще довго, а так хоч вона мене трохи повеселила.

Нижче читачі блогу зрозуміють що саме я мав на увазі.

Отже, вже, традиційно, зранку автор блогу проходить повз водойму, яка розташована на території ветеринарного університету, що на вулиці Пекарській.

Здається на перший погляд нічого цікавого, якби не качки, які ще на початку осені поселилися тут. Бачили б ви що вони витворяють у воді.

Трохи історії. Скільки живу, то пам’ятаю, що качок колись в цій водоймі не було. Вони з’явилися тут лише у 2013 році. Старші люди кажуть, що прилітають дикі птахи сюди з Погулянки, а точніше з ботанічного саду, що там розташований. На його території є озеро в якому вони плавають з весни.

Час від часу там проводять день відкритих дверей. А коли ж наприкінці літа цих заходів більше не проводять, то качки немовби відчувають і змінюють своє місце дислокації.

Щоб далеко не летіти, «пернаті» осідають у водоймі біля ветеринарного університету. Пригадую минулого року диких качок було малувато. Рік минув і їх значно побільшало.

Також читайте:   Яким буде грудень у Львові: прогноз погоди

На даний момент їх налічується більше 50-ти штук це точно. Люди проходять повз «озеро» і не можуть ними не нарадуватися.

Хтось просто підходить до води, хтось їсти їм приносить. От, скажімо, нещодавно в Ігоря Воробуса вдома було багато хліба. Свіжим його явно не назвеш. Викидати його не став, а взяв і зранку приніс його качкам. «Пернаті» його з’їдять, а чого б і ні?

Збоку біля водойми гуляють матері з дітьми. Останні просто «балідють», коли бачать як качки плавають, брикають і так далі.

І в зоопарк йти не треба. В центрі міста є свій куток щастя.

Є на цій водоймі і негативний момент. Справа у тому, що коли люди починають кидати хліб качкам, то одразу ж із-за дерев налітають голуби, які також хочуть їсти.

Нічого проти цих птахів не маю, але коли вони налітають, то одяг після цього може бути брудним. Думаю вдаватися у деталі вжене буду, бо самі розумієте чим вони можуть «стріляти».

Завітайте і ви до цієї чудової місцини у нашому місті. Побачите, що настрій одразу ж підніметься. Головне хліб не забути взяти.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Андрій 30.07.2016 пише:

    Останнім часом дикі качки облюбували озерця в місті де я живу і навіть висиджують молодняк)) Але дуже лякливі. Відео в тему – https://youtu.be/tHXPIKgKJnM

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*