Навіщо нам двірники якщо є трактор? - Блог про Львів

Навіщо нам двірники якщо є трактор?

Трактор-двірник

Щастить Воробусу на різноманітні приколи. І наче стараюся ні за чим таким не слідкувати, але буває проходжу мимо і мене ставлять перед фактом.

Чи то пакт, я сам себе ставлю перед фактом.

Зроблю коротенький вступ. Так от, ще на початку зими та аж до Нового року така професія людей як двірник мала халяву. А все тому, що не падав сніг й не було цієї каші-малаші.

Десь так і думав, що зі зміною клімату погода в Україні явно змінилася. Відтепер сніг може падати й у квітні місяці, а от у грудні його може й взагалі не бути.

В січні сніг таки почав падати у місті Львові й одразу ж почалися казуси. Двірники чи то не хочуть, чи то просто не встигають прибирати сніг з тротуарів й, відповідно, ми – люди інколи та й падаємо через ожеледицю чи неприбрані вулиці.

Який вихід з цієї ситуації? Або просто не виходити на вулицю (нереально, бо люди ходять на роботу, в магазин чи до коханих людей), або ж ганяти двірників щоб займалися своїм ділом.

Це ж таки їхня робота.

Виявляється є й інший вихід із цієї ситуації й він наступний:

Їде сьогодні зранку Воробус на роботу, пробігає по вулиці Пекарській такий заспаний й просто не вірить своїм очам.

В один момент трактор з вулиці звертає в сторону тротуару, сигналить людям, ті відходять в сторону й він починає їхати та згортати сніг. Ще мить і він їде ще вище – в район медичного університету.

Також читайте:   Головні проблеми міста Львова

Я, чесно, був здивований таким рішенням місцевого ЛКП. Хоча, можливо це й була прерогатива когось із людей. Можливо навіть родича того ж двірника.

Здається нічого поганого в тому, що трактор виїхав на тротуар й почав відгортати сніг нема, але з іншого:

1. То для чого тоді тримати двірників на роботі, платити їм заробітню платню, якщо можна найняти трактор, заправити його й він все зробить замість них.

2. Чи добре, що трактор ось так просто виїздить на тротуари й по них їздить? Щось я дуже в цьому сумніваюся. Це диво техніки ж не важить 20 кілограм, а вартує кілька тонн.

А потім весною люди починають плакати, що плитка побита, пішоходи через неї переступають, місто заявляє що грошей на заміну нема й так далі.

Що ви, читачі блогу, можете сказати по цьому питанню? На роботі от мені кажуть, що колись подібну практику місцеві комунальні підприємства застосовували. Але, тоді це був маленький трактор, а не такий що може й машину витягнути з болота.

Ну, а двірникам таки треба працювати. Не такою ж тривалою є ця зима.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. m2plitka 02.05.2016 пише:

    Просто э багато провулків та стежок де трактор не проїде

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*