Чи варто здобувати вищу освіту - Блог про Львів

Чи варто здобувати вищу освіту

Варто чи не варто?

Продовжуємо…

Щось останнім часом почастішало запитань в рубрику «Запитай у Воробуса». Це добре й буду по мірі можливості на них відповідати.

Далі цитую нашого читача:

«Добрий день, завершую школу й не знаю що мені далі робити. Батьки кажуть, що треба здобувати вищу освіту, бути освіченим, а ось багато знайомих, друзів кажуть, що вчитися не треба, а краще шукати нормальну роботу. Вища освіта не головне. Хочу дізнатися вашу точку зору по цьому питанню».

Таких запитань нам ще точно не приходило в редакцію. Що ж, спробую висловити свою точку зору щодо цього запитання.

Так от, є дві точки зору щодо того чи варто здобувати вищу освіту чи ні.

Перша – вищу освіту здобувати таки не треба

Багато людей говорить, що вищої освіти як такої зараз не треба, адже людина фактично просиджує п’ять років свого життя, протирає штани, спідниці, а потім і так і так не працює за спеціальністю.

Скільки було таких випадків, особливо серед юристів, економістів, що вони згодом або сиділи вдома, або ж працювали в іншій сфері.

Друга – вищу освіту здобувати таки треба

Коли людина проходить повний курс здобуття вищої освіти по будь-якій спеціальності, то вона знайомиться фактично з всіма дисциплінами. Особисто я пригадую, коли вчився в академії, то на перших курсах вчили такі дисципліни як: філософія, історія, математика, програмування.

Також читайте:   7 вагомих причин отримати вищу освіту за кордоном

Хоча, фактично у нас була економічна освіта. Тоді я нервувався, думав для чого це мені потрібно, але вже тепер розумію, що вища освіта завжди пригодиться. Навіть незважаючи на те, що можна робити на іншій роботі.

Інше питання, що коли ти поступаєш у вищий навчальний заклад, то маєш розуміти ким ти хочеш бути в житті, а не так що батьки сказали йти на юриста, а ти потім вивчишся й не знаєш для чого це тобі було потрібно.

Також майбутнє залежить саме від дій самої людини. Коли студент приходить у навчальний заклад, слухає що йому розповідають викладачі, сам здає іспити, заліки, то в голові щось таки закладається.

От пригадую Воробус вчив історію, знав всі дати на пам’ять, згодом правда це все забув, але коли мені хтось нагадав ту чи іншу подію, то все пригадалося.

Висновок цієї публікації наступний: вчитися треба й це треба робити кожного дня, а не лише п’ять років. Нехай людина буде помилятися, але все ж, кажуть що на цих помилках вчаться.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. trebunskihev25 11.12.2017 пише:

    Кому потрібно конспекти уроків з математики 2 клас за новою програмою богданович doc- https://v4itel.pp.ua/konspekti-urokiv…ovoyu-programoyu/

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*