Де у 2016-ому році з’являться велосипедні доріжки? - Блог про Львів

Де у 2016-ому році з’являться велосипедні доріжки?

Проект велосипедних доріжок

Є в мене один хороший друг. Так от, він «дужееееееее» любить велосипедний транспорт нашого міста й велосипедистів, зокрема.

Через що така ненависть точно сказати не можу, але десь у глибині душі думаю що це через те, що він водій автомобіля, а велосипедисти часто своїми маневрами набридають першим.

Особисто Воробус позитивно відноситься до велосипедної інфраструктури в місті. Було би добре, щоб у Львові було поменше машин й люди пересувалися по місту, особливо її центральною частиною, або пішки або ж на двохколісних.

Тому, й на нашому ресурсі є проект «Велосипеди», де ваш покірний часто пише багато цікавого про сам велосипедний транспорт й, зокрема, про велосипедні доріжки.

Мене вже навіть один молодий чоловік називав «королем» львівських велодоріжок.

Що я можу сказати? Та називати мене можна як хочеш, а я лише виконую свою роботу, а це – інформування населення про найцікавіше.

Так от, як стало відомо нашому сайту у 2016 році в нашому місті збільшиться кількість якраз велосипедних доріжок.

На все про все з міського бюджету міста буде виділено приблизно 10 мільйонів гривень.

То ж де з’являться нові велосипедні доріжки?

1. В напрямку смт. Брюховичі.

Де-де, а там їх ще точно нема. Хоча, я не дуже то й вважаю що вони там мають бути. У Брюховичі пішки ніхто не ходить. Люд туди їздить або на автомобілях або ж на громадському транспорті. Дорога там широка, то ж велосипедист і без спеціальної доріжки може собі їхати куди треба.

Також читайте:   Як купити квитки на потяг без проблем?

2. Від вулиці Липинського до вулиці Під Дубом.

Хороша ідея, адже там частину робіт вже виконали, плюс на тій же вулиці Під Дубом є такий популярний ТЦ «Форум», а на Липинського – одна з найкращих велосипедних доріжок у цілому місті.

3. Ряшівська – Чернівецька.

Ну, навіть не знаю що сказати. Вище ТЦ «Скриня» вже щось там пробували будувати, є доріжка для велосипедистів на вулиці Виговського. Тому, буде цікаво як робітники все це зроблять. А то інколи дивишся на ці велосипедні доріжки й думаєш, а для чого вони тут?

4. Рясне-2.

Скажу так, з велосипедними доріжками тут проблематично, здалися би, але дороги там вузькі й якщо ще там пробувати «тулити» доріжки, то буде хаос.

5. Сихів.

Напрошуються, адже саме там мають вже незабаром запустити трамвай, тому й заодно можна тут побудувати дороги для любителів покрутити педалі.

А ще у планах збудувати велосипедні доріжки на вулицях: Сахарова та Княгині Ольги.

Побачимо як це все вдасться втілити в життя.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. vrubli 09.02.2016 пише:

    Дуже влучна картинка з попереднього коментаря!
    В нас ці доріжки то роблять – тільки логіка якась незбагненна: пару метрів доріжок, які виринають нізвідки посеред вулиці, а потім знову вони щезають в нікуди.
    До прикладу на вул.Дж.Вашингтона зробили таку велосипедну доріжку (спеціально перед виборами) – виринула на тротуарі, простягнулась на пару метрів, щезла… як далі їхати?

    Щодо Брюховичів – дуже добре, що роблять доріжку в цьому напрямку!
    Знаю чимало осіб, які звідти їздять у Львів, дорога то там звісно широка, однак автівки гасають як заманеться і те що збоку їде велосипедист нікого особливо не переймає, тому добре, що велосипедисти матимуть “свою територію”.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*